İsrail ve Kudüs'te saldırılar: 5 ölü, 12 yaralı

Düzenleyen:
İsrail ve Kudüs'te saldırılar: 5 ölü, 12 yaralı

DÜNYA Haberleri

İsrail ve Doğu Kudüs'te meydana gelen saldırılarda 4 Filistinli ve 1 İsrailli öldü, 12 kişi yaralandı.

İsrail ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te meydana gelen saldırılarda 4 Filistinli ve 1 İsraillinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail polis sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde Doğu Kudüs'te silahlı saldırı düzenleyerek iki İsrail polisini ağır yaraladığı iddia edilen bir Filistinlinin ateş açılarak öldürüldüğü belirtildi.

Bu olaydan yaklaşık bir saat sonra da Yafa kentinde bir Filistinli tarafından düzenlenen bıçaklı saldırıda bir İsraillinin öldüğü, on İsraillinin yaralandığı iddia edildi. Bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen ve Batı Şeria'nın Kalkilya şehrinden olduğu belirtilen Filistinlinin de vurularak öldürüldüğü ifade edildi. 

Bu iki olaydan önce de Doğu Kudüs'te "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinli bir kadınla, Petah Tikva kentinde bıçaklı saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinli bir erkek İsrail polisi tarafından vurularak öldürülmüştü.

Böylece İşgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail'de bugün yaşanan olaylarda ölenlerin sayısı 5'e, yaralananların sayısı 12'ye yükseldi.

Yahudi yerleşimciler, geçen yılın temmuz ayının sonunda Nablus'ta Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Olayın başlattığı gerginlik, İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle giderek artmıştı.

Geçen yılın ekim ayından bu yana hemen hemen her gün, "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...