Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Musul operasyonunda 30 binden fazla asker görev yapacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Musul operasyonunda 30 binden fazla asker görev yapacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Temsilciler Meclisi Savunma ve Güvenlik Komitesi Üyesi Abdulaziz Hüseyin, "Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten geri alma operasyonu için askeri ve istihbari alanlarda özel hazırlıklar yapıldı" dedi.

Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada Musul'un kurtarılmasının zaman alacağını ifade ederek, Başbakan Haydar el-İbadi'nin Haşdi Şabi milislerinin de muhtemel kurtarma operasyonunda yer alacağı şeklindeki sözlerine de değindi.

Siviller için çıkış koridorları hazırlanıyor

Sivillerin operasyon sırasında oluşabilecek herhangi bir zarardan korunması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Hüseyin, "Sivillerin muhtemel zararlardan korunmaları için çıkış koridorları ve kalacakları kamplar yapım aşamasında. Kentin geri alınması operasyonunda en büyük rol uluslararası koalisyon güçlerine ait" diye konuştu.

Hüseyin, Musul'un kurtarılmasında yer alacak 30 binden fazla askerin bulunduğunu ve bunların kentin yakınındaki çeşitli kamplara yerleştirildiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...