Sur’da görev tamam

Düzenleyen:
Sur’da görev tamam

GÜNDEM Haberleri

28 Kasım’dan beri süren çatışma, teröristlerin yok edilmesiyle tamamlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 28 Kasım 2015 tarihinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sona erdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur’un şehit edildiği saldırının ardından PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve el yapımı patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 103. gününde tamamlandı. Operasyonların tamamlandığı yönündeki bilgileri teyit eden İçişleri Bakanı Efkan Alâ, terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca operasyon yürütüldüğünü hatırlatarak, ilçedeki arama tarama faaliyetlerinin ise devam edeceğini duyurdu. 28 Kasım’dan bu yana Sur’daki operasyonda toplam 300 terörist öldürüldü, 354 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Operasyonlarda 2 yüzbaşı ve teğmenin de bulunduğu 53 asker ile 17 polis ve 1 korucu olmak üzere toplam 71 güvenlik görevlisi şehit oldu, 523’ü de yaralandı. Operasyonlar sırasında 17'si çocuk toplam 74 de sivil yaralandı.

EVDEN ÇIKAN 8 PKK’LI TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur ilçesinde bir evden çıkarılan 23 kişiden, 8’inin tutuklandığını açıkladı. Başsavcılık, aynı evde bir de ceset bulunduğunu hatırlatarak, terör örgütüne üye olmakla suçlanan zanlılardan 4’ünün yaralı olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini, 1’i yaşı küçük 8’inin tutuklandığını kaydetti. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...