Uçak, iha, atak ve Milli tüfek için geri sayım

Düzenleyen:
Uçak, iha, atak ve Milli tüfek için geri sayım

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, savunma sanayisinde yerli üretime ağırlık vereceklerini belirterek, “Bugün 5.9 milyar dolarlık yeni projelere onay verdik, bunun 4.5 milyar doları yerli üretim” dedi.

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Türkiye’nin etrafındaki güvenlik risklerinin artması ve ülke içinde de terör tehdidinin yeni bir boyut kazanması sebebiyle yeni bazı kararların alındığını belirterek özetle şunları kaydetti:
“Türkiye’nin savunma sanayinin millileşmesi ve bu konuda dışarıya olan bağımlılığın azaltılması için yeni bir yapılanmaya geçiyoruz. Milli piyade tüfeğimiz de bu yıl içinde seri üretime geçecek. 
Müşterek Savaş Uçağı üretimiyle ilgili gelişmeleri gözden geçirdik. Bizim için hayati bir proje olarak her zaman gündemimizde olacak.
ATAK helikopterlerinin özellikle motorlarının tümüyle millileşmesi konusunda çok önemli bir projeyi devreye sokuyoruz. 10 ATAK helikopterinin teslimatını geçen yıl yaptık. Şimdi 17 ATAK helikopteri devreye girecek. Bölgesel Yolcu Uçağı Projesi ile ilgili de söz konusu şirketlerle görüşülüyor. Özellikle şehirlerimizin, ilçelerimizin barikatlardan, mayınlardan temizlenmesi esnasında ihtiyaç hissedilen zırhlı araçlara da özel önem vereceğiz. İHA’ların sayılarının artması, teknolojilerinin geliştirilmesi anlamında önemli mesafe kat edildi. Hatırlayacaksınız müttefik ülkelerden silahlı predatör almak için yıllardır uğraşıyoruz. İHA’ların şu anki teknolojik donanımında artık yabancı desteğe ihtiyacımız yok. Bu önemli bir gelişme. Mayın tespit ve imha edilmesi konusunda yine gerekli teçhizat alımı konusunda da değerlendirmeler yaptık. MOBESE sistemlerinin yaygınlaşması ve teknik bir şekilde kullanılması konusunda da önemli kararlar aldık.
BÜTÇE MECLİS’TEN GEÇTİ
2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Başbakan Davutoğlu, kabul dolayısıyla teşekkür konuşması yaptı, şunları söyledi:
“Milletin beklediği özgürlükçü bir anayasayı, öyle veya böyle yazacak, bu Genel Kurulun takdirine sunacağız. Güzel olan bunu hep beraber yazmamız. Gelin hep beraber bu kürsüde her şeyi söyleyelim, en aykırı fikirleri tartışalım ama asla teröre taviz vermeyelim, asla teröristleri mazur gösterecek bir tutum içine girmeyelim.” Davutoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Galası’ndaki konuşmasında da Türkiye’de çok sağlam bir ekonomik istikrar vardır ve bu korunacak. Vize muafiyeti konusunda ise muhalefetin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...