BDP'li Kışanak KCK tutuklularını ziyaret etti

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
BDP'li Kışanak KCK tutuklularını ziyaret etti

Politika Haberleri  / İHA

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gülten Kışanak, terör örgütü KCK operasyonları kapsamında tutuklu bulunan gazeteci ve avukatları ziyaret etti.

nbsp;Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'na gelen Kışanak, cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci ve avukatlarla görüştü. Ziyaret sonrası çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kışanak, "KCK adında yürütülen operasyonlarda son olarak gazeteciler ve avukatlar alınmıştı. Cezaevinde bulunan gazeteci ve avukatların bir kısmıyla görüştüm. Moralleri yerinde ancak Türkiye demokrasisi adına üzgünler. Üç temel hak vardır. Bunlar yaşam hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü ve sonuncu da düşünce özgürlüğüdür. Bunlar ihlal edilemez. Ne yazık ki biz üçünün de ihlal edildiğini görüyoruz. Bir demokrasi krizi yaşıyoruz. Avukatların ve gazetecilerin tutuklu olması bir kara lekedir. Derhal ortadan kaldırılmalıdır. Hepimizin özgürlüklerine darbe vuruyor. Onlar tutuklu olduğu için bizim de haber alma ve savunma hakkımız elimizden alınmıştır" dedi. Açıklamanın ardından Kışanak cezaevinden ayrıldı.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...