Kurtulmuş: Yeni anayasa bu parlamentoda yapılmak mecburiyetindedir

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Yeni anayasa bu parlamentoda yapılmak mecburiyetindedir

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiç topu çevirmeden, lafı eğip bükmeden çok net bir şekilde söylüyorum; yeni anayasa bu parlamentoda yapılmak mecburiyetindedir." dedi.

Kurtulmuş: Yeni anayasa bu parlamentoda yapılmak mecburiyetindedirBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiç topu çevirmeden, lafı eğip bükmeden çok net bir şekilde söylüyorum; yeni anayasa bu parlamentoda yapılmak mecburiyetindedir. Başkanlık sistemi olursa olur olmazsa olmaz ya da olursa biz olmayız demek asla kabul edilebilir bir tavır değildir. Kim neyi bahane ederek masadan kalkarsa halkın gözünde onun adı anayasa kaçkını olur" dedi.

 Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Kurumlar Kurullar ve Yeni Medya Düzeni" çalıştayına katıldı. ATO, Meclis Salonu'nda gerçekleşen çalıştaya RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve medya kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Türkiye'nin çok önemli meselelerinden birisinin yeni Anayasa meselesi olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:
 
"Uzun yıllardır Türkiye, yeni bir anayasayı tartışıyor. Sivil, demokratik, katılımcı bir Anayasa. Bu Anayasanın yapılması için bütün siyasi partilere bir çağrıda bulunuyoruz. Herkes sepetinde ne pamuk varsa, eteklerinde ne taş varsa onları ortaya çıkarsın ve masanın üstüne koysun. Hiç kimse kırmızı çizgilerimiz budur diye ortaya çıkmasın. Bu milletin anayasa konusunda bir tane kırmızı çizgisi vardır. Anayasa bundan böyle silahların gölgeleri altında yapılmasın, artık sivil bir anayasa olsun. Sivil anayasa istiyorsanız hodri meydan. Millet bu parlamentoda ki 4 partiye de, kendi seçmenleri sivil bir anayasa talebi dolayısıyla oy vermiştir. Biz iktidar partisi olarak, milletin çizmiş olduğu bu kırmızı çizgiden başka hiçbir kırmızı çizgi çekmeden kendi hazırlığımızı yapıyoruz. Bu memlekette gerçekten sivil, gerçekten katılımcı, gerçekten demokratik bir Anayasa yapmak bu parlamentonun boynunun borcudur. Bu parlamento ne kadar çalışırsa çalışsın, hangi yasayı çıkartırsa çıkarsın eğer bu parlamento da yeni bir anayasa yapamazsak aslında hiçbir şey yapmamış olacağız. Hiç topu çevirmeden, lafı eğip bükmeden çok net bir şekilde söylüyorum; yeni anayasa bu parlamentoda yapılmak mecburiyetindedir. Başkanlık sistemi olursa olur olmazsa olmaz ya da olursa biz olmayız demek asla kabul edilebilir bir tavır değildir. Kim neyi bahane ederek masadan kalkarsa halkın gözünde onun adı anayasa kaçkını olur. Bu Anayasa Komisyonu çalışmalarını yerine getirir. Eğer bir sonuç elde edilemezse o zaman biz bu arada olgunlaştırdığımız anayasa teklifimizi TBMM'ye sunarız. TBMM'de çıkarsa ne ala. 367'yi bulamazsak, 337'yi bulursak gideriz millete. Millet ne istiyorsa olur."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...