Turizme 1000 yeni elçi yolda

Düzenleyen:
Turizme 1000 yeni elçi yolda

GÜNDEM Haberleri

“Ülkemize gelen ziyaretçilere daha çok dokunmak istiyoruz. Bu kapsamda 400 kişi havaalanında gelen turisti karşılayacak, 600 kişi ise ören yerleri ve müzelerde istihdam edilecek.”

DAMLA PEKER BERLİN

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, önceki gün müjdesini verdiği ‘turizmde istihdam paketinin’ detaylarını açıkladı. Berlin Turizm Borsası’nda (ITB) gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Bakan Ünal şu değerlendirmelerde bulundu:
24 Kasım’da Rusya ile Türkiye arasında başlayan gerilim sonrasında bir süreç yaşandı. Ama Rusya turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmayı tercih etti. Hiçbir yönetim insanların seyahat etme özgürlüğünün önünde engel olmamalıdır. Rusya’dan gelecek olan ziyaretçilerin Türkiye’ye gelmesini engellemek için oluşturulan charter seferlerin iptal ettirmesi, tur operatörlerini engellenmesi ile turizm kaybımız olmadı. Rus hükümeti Türkiye’ye gelmek isteyen Rus vatandaşlarını engellemek istediği için azalma oldu. Turizmde bu sorundan dolayı bir azalma olmadı.
ALMAN TURİSTTE EKSİLME YOK
 Burada insan olarak hepimize düşen ortak sorumluluk terörün bizi korkutmasına, seyahat etme özgürlüğümüze engel olmasına boyun eğmemek. …  İstanbul’da patlayan bomba, dünyanın herhangi bir yerinde de patlayabilirdi. Bundan dolayı da Türkiye’ye dönük bir endişe oluştu. Aldığımız sıkı güvenlik önlemleriyle bu konudaki bütün kaygı ve endişeleri silmiş durumdayız. 
MARTTA TOPARLANMA BAŞLADI
Rusya’dan gelen turistte bir eksilme olacak, bu eksilmeyi de son üç aydır yaptığımız çalışmalarla, hem THY hem de diğer hava yolları ile destinasyonları yeniden planlamak ve yeni ziyaretçilerin ulaşımlarını sağlamak için yeni bir destinasyon çalışması ile bunları telafi edeceğiz. Ocak ve Şubat aylarında rezervasyonlarda bir gerileme söz konusu. Mart ayı içinde ciddi bir toparlanma başladı ve bunun Nisanda da toparlanacağını görüyoruz. Türkiye’ye gelen ziyaretçilere daha çok dokunmak istiyoruz. Uçaktan indikleri anda başlayacak, ören yerlerini ziyarette bulundukları illere de destek olunacak. Yaklaşık bin kişiyi istihdam edeceğiz. 400 kişi, havaalanında gelen turisti karşılayacak, turizm elçisi olacak. 600 kişiyi ise ören yerleri ve müzelerde istihdam edeceğiz.
PRİM DESTEĞİ
SGK primleri konusunda devletin destek sağlamasına ilişkin talepler vardı. Bu konuda iki aydır bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmayı belli aşamaya getirdik. SGK prim desteği olarak değil ama daha kapsayıcı, hem çalışan hem işveren açısından daha esnek bir model üzerine mutabakata vardık. Bunu Bakanlar Kurulu’nda konuştuktan sonra açıklayacağız.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...