Bu portreler iğne iplikle yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Bu portreler iğne iplikle yapıldı

YAŞAM Haberleri  / iHA

Trabzon’da iğne iplikle yapılan yapılan portreler, açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen “Genç Akademisyenler” sergisinde 10 genç akademisyenin farklı eserleri sergilendi. Farklı teknikler kullanılarak yapılan sanat eserleri sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Sergide en çok ilgiyi 3 çocuk annesi 38 yaşındaki sanatçı Pınar Hacısalihoğlu'nun yaklaşık 1 yılda hazırladığı iğne iplikle kara kalem portreleri nakşettiği resimler gördü. Eserlerinde ipleri kalem gibi kullanarak kalın, ince lekeler oluşturmak ve desen etkisi verebilmek olarak çıktı. İpleri incelikleri ve kalınlıklarıyla kimi yerde yoğun, kimi yerde seyrek kullanarak denge kurmayı amaçladım. İplerle çalışmamın amacı kalem gibi kullanmaya çalıştığını ifade eden Hacısalihoğlu "Karakalem desenini çok severim. Kara kalemi kullanmadan aynı görüntüyü vermek için yola çıktım. 'Ne yapabilirim, nasıl olur' diye düşündüm ve iğne iplikle bu eserleri hazırlamaya başladım. Eserlerimde tuval bezi kullanmamdaki amaç ise iki yüzde de farklı etki yakalayabilmekti. Bu etkiyi istediğim gibi verebildim. Sergilerken de çift taraflı sergilemek istedim" dedi.

"Dünya'da bir ilk"

Hacısalihoğlu, Türkiye'de ve dünyada daha önce bez-kumaş ve iplerle yapılmış çalışmalar olduğunu ancak kendi yaptığı çalışma şeklinde olmadığını dikkat çekerek "Benim çalışmalarımı onlardan ayıran kalem etkisiyle desen oluşturma çabası. Bildiğim kadarıyla bu tarzda Türkiye'de ve dünyada çalışan olmadı. Yaptığım çalışmaların her biri ortalama bir hafta gibi bir zaman aldı. Zor ve yorucu olmakla birlikte biraz kanlı bir iş ama sonucu beni fazlasıyla mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Sergide öne çıkan bir diğer çalışma ise KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma görevlisi Burcu Özyonar Çırak'a ait. Çırak, MDF üzerine yaptığı çalışmalaral ilgili olarak ”Çalışmalarım uzun soluklu projenin ilk üç eseri. Genelde kadın figürünü ele alıyorum. Kadının yıkımını anlatmak istedim. Deforme edilmiş figürler kullandım. Çalışma tekniğim MDF üzerine yağlı boya şeklinde" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...