Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika'dan PKK terörü vurgusu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Belçika'dan PKK terörü vurgusu

DÜNYA Haberleri  / AA

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Reynders, "PKK, AB'nin listesinde olan terörist bir organizasyondur" dedi.

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, PKK'nın AB'nin terör örgütleri listesinde olduğunu hatırlattı, PKK yanlısı yayın yapan televizyon kanallarının suç işlediğinin ispatlanması durumunda gerekli adli kovuşturmaları başlatacaklarını söyledi.

Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı için Türkiye'ye gelen Reynders, sığınmacı krizi, İslamofobi, Belçika'daki Türk toplumu ile terör örgütü mensuplarının ülkesindeki faaliyetlerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Belçika'dan yayın yapan PKK'ya ait iki televizyon kanalına yönelik Türkiye'nin eleştirilerini cevaplayan Reynders, AB'nin terörist listesinde yar alan terör örgütleri arasında bir ayrım yapmak istemediklerini, terör örgütü PKK'nın da buna dahil olduğunu belirtti.

"Eğer bir kişi veya kurumun suç işlediğini ve kriminal faaliyetler yaptığını ispatlarsak, bunları takip edeceğiz ve gerekli adli kovuşturmaları başlatacağız. Suç unsuruna rastladığımız zaman daha fazla adım atmaya da açığız" diyen Reynders, ifade ve basın özgürlüğü ile terör suçlarını birbirinden ayırdıklarını söyledi.

Terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın soruşturma ve kovuşturma yürüttüklerini kaydeden Reynders, "PKK, AB'nin listesinde olan terörist bir organizasyondur. Biz, Belçika'da PKK ve DHKP/C mensuplarının işlediği suçlar ve bu unsurlara yönelik birçok adli kovuşturma açtık. Eğer bu kişilerin suç işlediğine dair unsurları mahkemelerde ispatlayabilirsek daha fazlasını da yapacağız. Belçika'daki adalet sistemi buna karar verecek" diye konuştu.

"Sığınmacılar için daha fazla destek vermemiz gerekli"

Bakan Reynders, sığınmacı kriziyle ilgili de Türkiye'nin kapsamlı ve kalıcı bir siyasi çözüm bulunması gerektiği yönündeki politikasını benimsediklerini söyledi. Halihazırda Suriye'de bir anlaşmaya varılmasının mümkün olmadığının görüldüğünü kaydeden Reynders, sığınmacıları kabul eden bölge ülkelerine yardım edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Sığınmacı kriziyle ilgili olarak gerçekçi ve kesin çözümün Suriye, Irak ve Libya gibi çatışma bölgelerinde siyasi çözüme varılmasıyla mümkün olduğunu savunan Reynders, "Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e destek olmamızın gerektiğinin tam olarak farkındayız" dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...