Saraybosna Borsası'nda İslami endeks

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Saraybosna Borsası'nda İslami endeks

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Bank International (BBI) işbirliğinde, Saraybosna Borsası'nda İslami endeksin oluşturulmasına yönelik anlaşma imzalandı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Hotel Europe'da düzenlenen toplantıya, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever, Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Halil Tunalı ile Saraybosna Borsası Genel Müdürü Tarık Kurbegovic, BBI Genel Müdürü Amer Bukvic ve çok sayıda borsa temsilcisi katıldı.

Ulussever, toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Bosna Hersek'e karşı özel ilişkiler geliştirdiğini anımsatarak, "Yapılan işbirliği için iki tarafı da yürekten kutlarım. Saraybosna Borsası ile BBI bizlerin sadece stratejik ortakları değil, aynı zamanda kardeşlerimizdir" ifadelerini kullandı.

"Borsa İstanbul'un anlamlı destekleri var" 

Tarık Kurbegovic ise dünyadaki borsaların gitgide küreselleştiği ve tek bir çatı altında toplanmasının hedeflendiğini söyleyerek, "Saraybosna Borsası'nın küresel pazara girebilmesi için Borsa İstanbul'un son derece anlamlı destekleri var. Yakın bir gelecekte Balkan bölgesinde bulunan tüm borsaların birleşmesini temenni ediyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...