Evde uyuşturucu yetiştiren 3 öğrenciye 15 yıl hapis

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Evde uyuşturucu yetiştiren 3 öğrenciye 15 yıl hapis

YAŞAM Haberleri  / DHA

İzmir'de, evlerinde Hollanda'dan getirdikleri uyuşturucu imal edilen bitkiyi yetiştirip sattıkları idida edilen üç üniversite öğrencisi, tutuksuz yargılandıkları davada 15 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırılıp, tutuklandı.

İzmir'deki bir evde özel düzenekle uyuşturucu yetiştirilip satıldığı ihbarını değerlendiren polis ekipleri baskın yaptı. Evdeki saksılarda, Hollanda'dan getirilip dikilen, uyuşturucu madde imalinde kullanılan bitkiler ile masa üzerinde bir miktar esrar bulundu. Polis, evde kalan üniversite öğrencileri O.A. ve A.R.B. ile Y.A.T.'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen üç şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Haklarında dava açılan 3 öğrencinin yargılanmasına İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Son duruşmaya, tutuksuz yargılanan 3 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru K.A. emniyette kayıtlı bir muhbirin kendilerine adresi verdiğini, sanıkların düzenek ve tohumları borçla aldıklarını, esrarı yetiştirip sattıktan sonra borçlarını ödeyeceklerini söylediklerini anlattı. K.A., "Belirtilen adrese gittik. Evde Hollanda'dan getirilip saksılara dikilen uyuşturucu madde bitkisini bulduk. Piyasada esrarın kilosu 5- 6 bin lirayken, bunun kilosu 30 bin liradan satılıyor. Uyuşturucuyu yetiştirmek için evde özel düzenek kurulmuştu" dedi.

'BİR CAHİLLİK YAPMIŞLAR' SAVUNMASI
Cumhuriyet savcısı mütalaasında üç sanığın da cezalandırılmasını istedi. Sanık A.R.B., "Böyle bir suç işlediğim için çok pişmanım" dedi. Diğer iki sanık da aynı yönde ifade verdi. Sanıkların avukatları, "Her üçü de uyuşturucu kullanıyor. Kendileri kullanmak amacıyla internetten araştırma yapıp, böyle bir cahillik yapmışlardır. Gelecekleri söz konusudur, lehe olan hükümler uygulansın" diyerek savunma yaptı. 

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜLER
Mahkeme Başkanı Hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz, her üç sanığı da 'Ticari amaçla uyuşturucu madde bulundurmak' ve 'Uyuşturucu bitki ekmek' suçlarından 15 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırıp, tutukladı. Bir hakim karara şerh koyarken, üç sanık polis tarafından elleri kelepçelenerek cezaevine götürüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...