Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'ya olimpiyat vizesi çıkmadı

Düzenleyen:
Rusya'ya olimpiyat vizesi çıkmadı

SPOR Haberleri

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Rusya'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için dopingle mücadelede henüz gerekli kriterleri yerine getiremediğini açıkladı.

IAAF'in internet sitesinde yer alan haberde, Monaco'da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği, Rusya'nın dopingle mücadelede daha fazla yol katetmesi istenerek Rus atletlerin olimpiyatlara katılıp katılmayacağıyla ilgili son kararın mayıs ayındaki toplantıda verileceği bildirildi.

Rusya'nın dopingle mücadelede dikkate değer bir aşama kaydettiği ancak olimpiyatlara katılım kararı verilmesi için daha fazla adımın atılması gerektiği ifade edildi.

Henüz ceza söz konusu olmasa da Kenya, Ukrayna, Belarus, Etiyopya ve Fas'ın dopingle mücadele sistemlerinin yakından incelendiği belirtildi.

Haberde görüşlerine yer verilen IAAF Başkanı Sebastian Coe, atletizme yeniden güven ortamı getirmek istediklerini aktararak, "Bu sadece Rusya'yı ilgilendiren bir mesele değil. Bu tip durumlara karşı her zaman hazırlıklı olarak gerekli adımları atmamız gerek. Atletleri, güvenilir bir kontrol sisteminden geçtiklerini bilerek uluslararası organizasyonlara dahil ettiğimizden emin olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasının ardından Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından soruşturma için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, Rusya Atletizm Federasyonunun üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. IAAF, gerekli adımlar atılmadığı takdirde Rus atletlerin müsabakalara katılımına izin verilmeyeceğini belirtmişti. WADA ise Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunu askıya almış, Rusya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (RUSADA) faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...