6.5 milyon ev ve iş yeri dönüşecek

Düzenleyen:
6.5 milyon ev ve iş yeri dönüşecek

Ekonomi Haberleri

Bütün illerde başlatılan kentsel dönüşümde hedef, afetler açısından tehlike oluşturanlar başta olmak üzere 6.5 milyon ev ve iş yerini dönüştürmek...

Türkiye'de bulunan yaklaşık 25 milyon konuttan riskli olanların dönüşümü için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 2014 sonunda 81 ilin tamamında başlayan çalışmalarda, binlerce alan dönüştürüldü, kira yardımı ve çeşitli destekler için milyonlarca lira ödeme yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, bu kapsamda 6.5 milyon konutun dönüşümünün 2023 yılına kadar tamamlanmış olmasını hedeflediklerini söyledi. Dönüşümün asıl amacının sağlıksız ve güvensiz yapıların yenilenmesinin yanı sıra, kentlerin yeşil, sosyal alanları olan, altyapısı ve ulaşım sistemleriyle güvenli ve yaşanabilir hale gelmesi amacıyla geliştirildiğini ifade etti.
EN RİSKLİLER BELİRLENDİ
47 farklı ilde, Bakanlar Kurulu kararıyla 178 riskli alan ilan edildiğini, bu alanlardaki 189 bin 649 binada 407 bin 902 bağımsız birim bulunduğunu söyleyen Mehmet Ceylan, bu alanlarda ikamet eden nüfusun da 1 milyon 214 bin 505 kişi olduğunu vurguladı. Şimdiye kadar 38 bin 575 riskli binanın yıkıldığını, bu zamana kadar kentsel dönüşüm çalışmalarında 1 milyar 870 milyon lira kaynak kullanıldığını anlatan Ceylan, şu bilgileri verdi: "Kentsel dönüşümde hedefimiz 6.5 milyon bağımsız birimin dönüşümünü tamamlamak. 2019 sonuna kadar Ağrı, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep Hatay, İstanbul, İzmir, Kilis, Kocaeli, Kütahya Ordu, Sakarya gibi illerimizde belirlenen rezerv yapı alanlarında ve riskli alanlarda yaklaşık 25 bin yeni konut ve iş yeri üretilmiş olacaktır.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...