Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

iPhone kullananlara kötü haber

Düzenleyen:
iPhone kullananlara kötü haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Bazı iOS kullanıcıları, arada sırada açık uygulamaların hepsini birden kapatmanın pil ömrünü iyileştireceği veya cihazın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacağı yönünde bir batıl inanca sahip. Bunun doğru olmadığı bir gerçek fakat bir kullanıcı durumun resmi ağızlardan açıklamasını duymak için bu soruyu Tim Cook‘a sormuş. Cevabı ise oldukça şaşırtıcı!

iOS’te multitasking’in işleyiş mantığı, açık olan her uygulamayı kapatmanın tamamen gereksiz olduğunu gösteriyor.  Fakat bu konuda resmi bir görüş duymak isteyen bir 9to5Mac okuyucusu konuyu Tim Cook‘a sormaya karar vermiş ve kendisine bir e-posta göndermiş. Caleb (okuyucu), yazdığı e-posta’da Tim Cook’a sık sık açık uygulamaları kapatıp kapatmadığını ve bunun pil ömrüne bir etkisi olup olmadığını soruyor. Beklenen cevap ise Tim Cook’tan değil iOS’in başındaki isim olan Craig Federighi‘den geliyor.

Log'un haberine göre Cook’a yöneltilen iki soruya “Hayır ve hayır” şeklinde kısa ve net bir cevap yazan Federighi, Caleb’e Apple müşterisi olduğu için teşekkür ederek noktayı koyuyor. Bugüne kadar halen açık uygulamaları kapatmanın bir işe yaradığını düşünenler varsa artık işletim sisteminin sorumlusu olan Apple yöneticisinden bu cevabı aldıktan sonra bu huyunu gönül rahatlığıyla bırakabilir.

iOS’te en çok pil tüketen uygulamalar, müzik çalma veya GPS’i aktif olarak kullanmaya ihtiyaç duyanlar. Onlar da o an kullanılmadıkları sürece sistem kaynaklarını tüketmez. Elbette arada sırada askıya alınmış uygulamaların yenileme yapıp yapmayacağını genel ayarlardan kontrol etmenizde de yarar var.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...