Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sur’da çatışma: 4 PKK’lı öldürüldü, 2 polis yaralı

Düzenleyen:
Sur’da çatışma: 4 PKK’lı öldürüldü, 2 polis yaralı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın operasyonların tamamlandığı merkez Sur İlçesi’nde güvenlik güçleri, bugün arama tarama faaliyeti yaptığı sırada bir eve gizlenen PKK’lıların silahlı saldırısına uğradı.

Açılan ilk ateşte 2 polis memuru yaralanırken, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü Sur içinde kalan 15 mahalleden Fatihpaşa, Hasırlı, Dabanoğlu, Savaş, Cevatpaşa ve Cemal Yılmaz mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ardından 18 Aralık günü bordo bereliler, jandarma ve polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyonlar 9 Mart günü sona erdi.

Bugün ilçenin Savaş Mahallesi’nde arama tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçlerine gizlendikleri bir alandan teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 2 polis memuru yaralanırken, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çıktı. Çatışmada 4 terörist öldürüldü. Bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, çatışmalar yer yer sürüyor. Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...