Esnafın darbettiği Suriyeli çocuğa Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı

Düzenleyen:
Esnafın darbettiği Suriyeli çocuğa Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir esnafın darbettiği 6 yaşındaki Suriyeli çocuğa bisiklet hediye etti.

Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir esnaf, Suriyeli altı yaşındaki bir çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir esnafın darbettiği altı yaşındaki Suriyeli çocuğa bisiklet hediye etti.

Esnafın darbettiği Suriyeli çocuğa Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı

MURAT MAHALLESİ'NDE BİR EVDE KALDIĞI BELİRLENDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, önceki gün bir esnaf tarafından darbedilen çocuğun Suriyeli Hasan Hantumani olduğunu ve ailesiyle Murat Mahallesi'nde bir evde kaldığı tespit etti. Annesiyle ifadesi alınmak üzere polis ekiplerince Çocuk Şubesine götürülen çocuk, işlemlerinin ardından yine ekiplerce evine getirildi.

Esnafın darbettiği Suriyeli çocuğa Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı

İZMİR VALİSİ GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak da Hasan'ın ailesi ve akrabalarıyla yaşadığı evi ziyaret ederek baba Abdülcelil ve anne Rava Hantumani'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Esnafın darbettiği Suriyeli çocuğa Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı

ÇOCUĞUN BİSİKLETE BİNMESİNE YARDIMCI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan adına getirdiği bisikleti Suriyeli Hasan'a hediye eden Vali Toprak, bir süre çocuğun bisiklete binmesine yardımcı oldu.

Vali Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir şiddet olayının kabul edilemeyeceğini söyledi. Olayın yaşandığı bölgedeki vatandaşların çocuğu darbeden kişiye tepki gösterdiğini anımsatan Vali Toprak, "İzmir'in genel hali ve uygulaması barışı, hoşgörüyü, sahiplenmeyi, sevgiyi, saygıyı kendi içerisinde yaşamak ve yaşatmaktır. Dolayısıyla oradaki tekil bir olayın, hiçbir şekilde İzmir'de olanlara ne de konuk olarak bulunanlara gösterilmesi mümkün değildir" dedi.

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Olayı gerçekleştiren M.D.'nin polis ekiplerince gözaltına alındığını ve işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını aktaran Toprak, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

"KORKTUĞU İÇİN AİLESİNDEN OLAYI GİZLEDİ"

Vali Toprak, Hasan'ın korktuğu için ailesinden olayı gizlediğini, emniyet ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekiplerinin çalışmaları sonrasında tespit edildiğini anlatarak şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ailemize geçmiş olsun duygularını ve selamlarını getirdik, aynı zamanda da Sayın Cumhurbaşkanımız adına bir bisikleti Hasan'a ve ailesine teslim ettik. Hasan, bu bisiklete güvenli bir şekilde binecek. Ailemize de tüm ailelere yaptığımız gibi dikkatimizi ve ilgimizi göstermeye devam edeceğiz."

Vali Toprak, aileye Hasan'ın bugün dünyaya gelen yeğeni için bir beşik ile yiyecek, kıyafet, oyuncak ve bebek bezi gibi yardım malzemelerini teslim etti.

Hasan ve kardeşlerinin okula gitmediğini öğrenen Toprak, çocukların okula başlaması için gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi.

Esnafın darbettiği Suriyeli çocuğa Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı

"BEN O ADAMI BAĞIŞLADIM"

Suriyeli Hasan da orada mendil sattığını ve motosiklete dokunduğu için darbedildiğini ifade ederek "Çok korktum, kimseye bir şey anlatmadım. Bana hediye gönderdiği için Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim. Ben, o adamı bağışladım" dedi.

"3 SENEDİR İZMİR'DE YAŞIYORUZ"

Hasan'ın annesi Rava Hantumani ise Suriye'nin Halep kentinden dört yıl önce Türkiye'ye geldiklerini ve üç yıldır da İzmir'de yaşadıklarını söyledi.

Esnafın darbettiği Suriyeli çocuğa Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı

"ALLAH, O ADAMI ISLAH ETSİN"

Polis ekiplerinin evlerine gelerek olayın görüntüleri gösterene kadar Hasan'ın kendilerine hiçbir şey anlatmadığını ve durumdan haberdar olmadıklarını aktaran anne, "O adamın da bizimki gibi çocukları vardır. Allah, o adamı ıslah etsin, çocukları var diye bir şey demedim, onu bağışladım. Devlet onu bağışlarsa devlete de teşekkür ederim" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Anne Hantumani, kendilerinin kimseden şikayetçi olmadıklarını belirterek oğluna yardımcı olanlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür eden anne, Türkiye'deki insanlardan memnun olduklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...