Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uluslararası Af Örgütünden 'Fesfus'un tutukluluğunu sonlandırın' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Uluslararası Af Örgütünden 'Fesfus'un tutukluluğunu sonlandırın' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Af Örgütü, İsrailli yetkililere, açlık grevindeki Filistinli Fesfus'un idari tutukluluğunun sonlandırılması çağrısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü'nden (Amnesty International) yapılan yazılı açıklamada, Filistinli Mahmud Fesfus'un, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 20 Şubat'ta başlattığı açlık grevini sürdürdüğü bildirildi.

Anemi ve diğer sağlık sorunları yaşayan Fesfus'un, İsrail tarafından tedavi edilmeyi reddettiği belirtilen açıklamada, "Bu da Fesfus'un hayatını ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır" ifadelerine yer verildi.

İsrail'in uyguladığı idari tutukluluk ve keyfi uygulamaların kınandığı kaydedilen açıklamada, Fesfus'un idari tutukluluğunun sonlandırılıp serbest bırakılması istendi.

Fesfus, 30 Ekim 2014'te gözaltına alındıktan sonra hakkında "sonuncusu 19 Şubat 2016'da olan" 4 idari tutukluluk kararı çıkmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...