Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Suriye rejimi ateşkesin sınırlarını test edemez'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye rejimi ateşkesin sınırlarını test edemez'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de tüm tarafların ateşkese uyması gerektiğini belirterek, "Eğer Suriye rejimi ve destekçileri ateşkesin sınırlarını test edebileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, ABD, İtalya, İngiltere ve Alman Dışişleri bakanları ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Fransa Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Toplantıda Suriye'de terör örgütü DAEŞ ile mücadele, Libya, Yemen ve Ukrayna'daki son durum değerlendirildi.

Görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Jonhn Kerry, Suriye rejimi ve destekçilerine ateşkes konusunda uyarılarda bulundu.

Kerry, "Bütün taraflar ateşkese uymalı, bölgeye insani yardım sevkiyatı konusunda işbirliği yapmalı ve siyasi geçişi amaçlayan müzakere sürecine riayet etmelidir. Eğer Suriye rejimi ve destekçileri ateşkesin sınırlarını test edebileceklerini ve ateşkes taahhütlerini tartışmalı hale getirecek şekilde davranabileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar" diye konuştu.

"Suriye'de ateşkese tamamen uyulmalı"

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault da müzakerelerin güvenirliliğinin artması gerektiğine dikkati çekerek, "Suriye'de ateşkese tamamen uyulmalı. İnsani yardımın bölgeye güvenli şekilde ulaşması Suriye'de taraflar arasında yapılan müzakerelerin güvenirliliğini sağlayacaktır" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...