Ankara patlaması akıllara ABD'nin uyarısını getirdi

Düzenleyen:
Ankara patlaması akıllara ABD'nin uyarısını getirdi

GÜNDEM Haberleri

ABD Büyükelçiliği, Ankara'daki vatandaşlarını olası terör saldırısına karşı uyarmıştı. Büyükelçilik sitesinin sadece İngilizce bölümünde yayımlanan mesajda Bahçelievler işaret ediliyordu.

Ankara Kızılay Güvenpark'ta 18:45'te şiddetli bir patlama meydana geldi. Saldırının bombalı bir araçla otobüs duraklarının yakınında yapıldığı öğrenildi. Ankara Valiliği, patlamada 1'i polis 34 kişinin hayatını kaybettiğini, 125 kişinin yaralandığını açıkladı. ABD Büyükelçiliği'nin, Ankara Bahçelievler bölgesindeki Türk devlet binalarına karşı yapılabilecek bir terör saldırısına karşı kendi vatandaşlarını uyarmıştı.

"AMERİKALILARIN BÖLGEDEN UZAK DURMALARI İSTENMİŞTİ"

Elçilikten yayımlanan mesajda, bölgedeki potansiyel terörist saldırılara dair Büyükelçiliğin elinde bilgiler olduğuna yer verilirken ve Amerikalıların bölgeden uzak durmaları istendi.

"TEHLİKELİ OLARAK İŞARET ETTİĞİ ANITKABİR DE VAR"

ABD Büyükelçiliği'nin tehlikeli bölge olarak işaret ettiği alanda Anıtkabir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve bakanlıkların da içinde olduğu birçok devlet binası yer alıyor.

OLASI BİR TERÖR SALDIRISINA KARŞI UYARMIŞTI

ABD Büyükelçiliği, Ankara'daki vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşı uyardı. Büyükelçilik sitesinin sadece İngilizce bölümünde yayımlanan mesajda Anıtkabir'in de içinde yer aldığı Bahçelievler işaret ediliyor.

İNGİLİZCE YAYINLANMIŞTI

İngilizce yayınlanan ve Ankara'daki ABD vatandaşları için bilgilendirme mahiyetinde yer alan mesajda, şu ifadelere yer verilmişti:

"Amerika Büyükelçiliği Ankara Bahçelievler'deki Türk hükümetine ait bina ve lojmanlara potansiyel bir terörist saldırı olabileceğine yönelik bir istihbari bilgi olduğu konusunda Amerikan vatandaşlarını bilgilendirir. Amerikan vatandaşları bu bölgeden uzak durmalı. Amerikan vatandaşlarına, kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmelerini, haberleri takip etmelerini, yerel olaylara duyarlı olmalarını ve yerel yetkilileri izlemelerini tavsiye ederiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...