Asıl hedef Rio’da altın

Düzenleyen:
Asıl hedef Rio’da altın

SPOR Haberleri

Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, Rio'da koleksiyonundaki tek eksik olan olimpiyat altınını tamamlayacağını söyledi.

2 dünya, 5'i üst üste olmak üzere 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli sporcu, Riga'da bir kere daha ne kadar formda olduğunu gösterdiğini söylerken, "Her sporcunun hayali olimpiyatlarda altın madalya almaktır. 2012 Londra Olimpiyatları'nda bronzda kalmıştım. Ama orada da Türk sporcular içinde ilk madalyayı alarak ülkemize rahat bir nefes aldırmıştım. Aldığım her madalya bu konudaki sorumluluğumu artırıyor. İnşallah Rio'da bu yaz olimpiyatlarda madalyanın rengi sarı olacak. Onu da kazanıp madalya koleksiyonumdaki en büyük eksiği tamamlayacağım" diye konuştu. Şampiyon olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kendisini telefonla arayarak tebrik etmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Rıza Kayaalp, "En büyük mutluluğu kürsünün en üstüne çıkıp İstiklal Marşı'nı söylettiğim zaman duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...