Suudi Arabistan'dan Hizbullah ile ilişkisi olanlara ağır cezalar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suudi Arabistan'dan Hizbullah ile ilişkisi olanlara ağır cezalar

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan'ın Hizbullah'ı destekleyen ve her türlü ilişkisi ortaya çıkarılan kişilere "ağır cezalar" uygulayacağı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde, "Hizbullah'ı desteklemek, finanse etmek ya da örgüte üye olmak, sempati duymak, bağış yapmak, temas kurmak, üyelerini barındırmak veya gizlemek gibi yönlerden ilişkisi ortaya çıkarılan herkese ağır cezalar uygulanması" kararı alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan'da ikamet edip söz konusu konularda Hizbullah ile ilişkisi tespit edilenlerin ülkeden uzaklaştırılacağı da kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Arap İçişleri Bakanlar Kurulu’nun, Hizbullah örgütünü “terörist” olarak ilan etmesi ve bazı Arap ülkelerinde sosyal barışı ve güvenliği tehdit eden eylemlerini kınaması kararı ile Suudi Arabistan'da 2014 Şubat ayında yayımlanan terör örgütlerine ilişkin kraliyet fermanı gereğince bu kararın alındığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...