Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankara'daki saldırda 'kritik ziyaret' tesadüfü

Düzenleyen: / Kaynak: SABAH
Ankara'daki saldırda 'kritik ziyaret' tesadüfü

GÜNDEM Haberleri  / SABAH

Ankara’daki son iki bombalı saldırının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti öncesi meydana gelmesi dikkat çekti. Azerbaycan'da AB'nin Rusya'ya doğalgaz bağımlılığını düşürecek olan TANAP'ın hızlandırılmasına yönelik anlaşmalar imzalanacaktı.

Ankara'daki bombalı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretleri iptal edildi. Saldırıdan sonra, uluslararası alanda ilk taziye mesajı da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi. Ankara'da 17 Şubat 2016'da bombalı araçla meydana gelen saldırı da Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretine denk gelmişti. O dönemde de Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan ziyaretini iptal etmişti.

Azerbaycan'a yarın günübirlik bir ziyarette bulunacak olan Erdoğan, önemli anlaşmalara imza atacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkanlığında düzenlenecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı'nda da 'Şah Deniz 2 Gaz Sahası' ve Hazar'ın güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye'ye, ardından Avrupa'ya taşınmasını amaçlayan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) hızlandırılması gündeme gelecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...