Yaalon: Suriye'de federalizm tarzı bir yapılanma gerek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yaalon: Suriye'de federalizm tarzı bir yapılanma gerek

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Savunma Bakanı Yaalon, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların ardından ülkeyi birleştirecek siyasi görüşmelerin işe yaramayacağını belirterek, Suriye'nin federal sisteme geçmesi gerektiğini savundu.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile görüşmek için başkent Washington’a gelen Yaloon, görüşme öncesinde düşünce kuruluşu Woodrow Wilson'un merkezinde bir konuşma yaptı.

Yaalon, “Suriye'de federalizm tarzı bir yapılanma olması gerektiğine inanıyoruz. Suriye’de bütünlüğün sağlanması sadece bir arzudur. Bunlar, Suriye üzerine yapılan stratejik ve sadece iyi niyetli yaklaşımlar” dedi.

Suriye’de federal sistem için zaten halihazırda bazı gruplar bulunduğunu iddia eden Moşe Yaloon, şöyle devam etti:

“Suriye’de federalizm konuşulacaksa, zaten Beşşar Esed öncülüğünde bir 'Alevistan' var, ülkenin yüzde 30'unu kontrol ediyor. Türkler çok mutlu olmasa da Kürdistan da var. Suriye’de ve Irak’ta Kürtlerin bölgeleri var. 'Dürzistan' da olabilir ve rejimle çalışabilir. Zaten şu anda da bunu yapıyorlar."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...