Şırnak'ta ve Yüksekova'da dev operasyon başladı!

Şırnak'ta ve Yüksekova'da dev operasyon başladı!

GÜNDEM Haberleri

Şırnak ve Yüksekova'da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik TSK ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon başladı.

Şırnak Valiliği tarafından, 23.00'ten itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.
OPERASYON ÖNCESİ MEHTER MARŞI

Müşterek operasyona İdil ilçesinde 4 Mart'ta keskin nişancı teröristlerin açtığı ateşle yaralanan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ı ateş hattından kurtarmaya çalışırken ağır yaralanan ve şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin adı verildi. Operasyon öncesi Mehter Marşı çalınması dikkat çekti.
Operasyonun teröristlerce açılan çukur ve kurulan barikatların bulunduğu Yeni Mahalle, Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahallelerinde yoğun olarak gerçekleşmesi bekleniyor.
Sokağa çıkma yasağı uygulamasının 23.00'te başlamasıyla kente giriş ve çıkış yapılan yollarda oluşturulan güvenlik noktalarındaki kontrolün ardından araçların kentin dışına çıkışı sağlanırken, Şırnak'a araç girişine izin verilmiyor.

YÜKSEKOVA'DA DA OPERASYON BAŞLADI

Hakkari Valiliği'nin sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Yüksekova ilçesinde, çukur ve barikatların bulunduğu mahallelere operasyon başlatıldı.
Hakkari Valiliği'nin sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Yüksekova ilçesinde Efeler Taburu'ndan ilçenin Cumhuriyet, Esentepe, Orman ve Kışla mahallelerine yönelik havan topu atışları yapılmaya başlandı. Havanın kararması ile başlayan top atışları aralıklarla sürdürülüyor.
 
Öte yandan top atışlarının yanında ilçede aralıklarla camilerin ses sistemlerinden 'teslim olun' anonsları yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...