Erdoğan: Terör ve terörist tanımı yeniden yapılmalı

Düzenleyen:
Erdoğan: Terör ve terörist tanımı yeniden yapılmalı

POLİTİKA Haberleri

“Elinde silahı, bombası olan teröristle, konumunu, kalemini, unvanını, teröristin emrine verenin hiçbir farkı yoktur.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde doktorlarla bir araya geldi. Erdoğan buradaki konuşmasında, Ankara’daki terör saldırısına değindi, özetle şunları söyledi:
∂ Kızılay’daki eylem şu veya bu kesime değil, doğrudan toplumun tamamına yönelik bir saldırıdır.
∂ Elinde silahı, bombası olan teröristle konumunu, kalemini, unvanını amacına ulaşabilmesi için teröristin emrine verenin hiçbir farkı yoktur. Unvanı milletvekili, akademisyen, yazar, gazeteci, sivil toplum kuruluşu yöneticisi olması o kişinin aslında bir terörist olduğu gerçeğini değiştirmez.
∂ Terör örgütlerine destek verdikleri için güvenlik güçlerimizce yakalanan kişilerin adliyenin bir kapısından girip, diğerinden çıkıp gitmesi artık tahammül edebileceğimiz bir durum değildir. Bu mesele düşünce, basın veya örgütlenme özgürlüğü meselesi değildir.
∂ “Terör ve terörist” tanımı yeniden yapılarak, ceza kanununa derç edilmeli.
∂ Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. 
∂ Biz, milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin bekası için bin yıldır bedel ödüyoruz, ödemeye devam etmekten de çekinmeyiz. Bugün bize en alçak, en sinsi, en insanlık dışı yöntemlerle saldıranlar, bedel ödeme günü geldiğinde hayvandan daha aşağı bir konuma düşecekler ama yine de kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...