Hedef 67 maç

Düzenleyen:
Hedef 67 maç

SPOR Haberleri

Bu sezon lig, kupa ve Avrupa'da toplam 47 maça çıkan Fenerbahçe'de Vitor Pereira hedefi belirledi. Sarı-lacivertlilerin 67 maça çıkması bütün kupalarda final anlamı taşıyor.

Üç kulvarda mücadele eden tek Türk takımı unvanını koruyan Fenerbahçe yolun sonuna kadar gitmeye kararlı. Sarı-lacivertliler, Kayseri galibiyetiyle liderlik koltuğu Beşiktaş'tan geri alırken Teknik Direktör Vitor Pereira, oyuncularına 67 maç hedefi koydu. Bu sezon 25 lig, 13 Avrupa, 9 kupa, 47 maçlık performans sergileyen Fenerbahçe'nin ligde 9, kupada 2, Avrupa'da da 1 maçı garanti. Geçen sezonu 45 maçla tamamlayan sarı-lacivertlilerin bu sezon, 59 maça ulaşması da kesin. Ancak Pereira çok daha fazlasını istiyor. Portekizli çalıştırıcının 67 maç hedefi kupalarda final anlamı taşıyor. Türkiye Kupası'nda çeyrek finalinde Konya'yla 2 maç yapacak olan sarı-lacivertlilerin finale kadar gitmesi 3 ekstra maç anlamı taşıyor. Yani kupada toplam maç sayısı 14'e ulaşacak. 
Kocaman başaramamıştı
Avrupa'da ise şu ana kadar 13 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe için Braga deplasmanından turla dönmek çeyrek finalde 2 maç daha demek. Fenerbahçe, bu kulvarda da finale kadar mücadeleyi sürdürürse 3 maça daha çıkacak ve böylece Avrupa'daki toplam maç sayısı 19'a ulaşacak. Ligde 34, Avrupa'da 19, kupada 14 maç, toplamda 67 karşılaşma, 2012-13'te Aykut Kocaman'la kırılan 64 maçlık rekoru tarihe gömecek. Ancak bütün bu maçları oynayıp hayal kırıklığı yaşamak da mümkün. Aykut Kocaman'ın rekortmen takımı 3 kulvarda yaptığı yarışta lig şampiyonluğunu Galatasaray'a kaptırmış, Avrupa'ya ise yarı finalde veda etmişti. Trabzon'la oynanan finalde alınan Türkiye Kupası sarı-lacivertlilere teselli olmuştu. Bu gerçeğin farkında olan Pereira, oyuncularını hem fiziksel hem de mental anlamda sürekli diri tutarak takımının hedeflerinden en az ikisine ulaşması için çalışıyor. 
> M.Emin ULUÇ 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...