Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'dan Arjantin'le yeni dönem vurgusu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama'dan Arjantin'le yeni dönem vurgusu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, Arjantin lideri Macri'nin iki ülke arasında başlayan yeni dönemin farkında olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin ikili ilişkiler konusunda yeni bir döneme girildiğinin farkında olduğunu belirtti. 

Gelecek hafta Arjantin’e gerçekleştireceği resmi ziyaretten önce CNN’e konuşan Obama, Arjantin’de yaşanan değişimin ABD, diğer hükümet ve ülkelerle kurulan ilişkiler konusunda iyi bir örnek olduğunu söyledi. Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez Kirchner’i ''Amerikan karşıtı olmak''la itham eden Obama, onun konuşma üslubunun 60’lı 70’li yıllarda kaldığını ifade etti. 

Obama, Kirchner’i G20 zirvelerinde sıklıkla gördüğünü anlatarak, Arjantin’le kurdukları samimi ilişkilere rağmen eski hükümetin politikalarının tümüyle Amerikan karşıtı olduğunu kaydetti. Arjantin’in tarihten bu yana güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Obama, yıllardır dünya ekonomisine entegre olamaması nedeniyle ise ülkenin nispeten zayıfladığını belirtti. 

ABD Başkanı, 10 Aralık’ta resmi olarak görevine başlayan ve Arjantin’de şeffaflık, rekabet ve kalkınma içeren bir açılımı hedefleyen Macri'nin, bu yeni yaklaşımın ülkenin zengin doğal kaynaklarını yetenekli uzmanlarla değerlendirmesine yol açacağını söyledi. Obama, Macri'nin iki ülke arasında başlayan yeni dönemin de farkında olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...