Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'DAEŞ'e karşı en büyük savaş Fırat Nehri yakınında olacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'DAEŞ'e karşı en büyük savaş Fırat Nehri yakınında olacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD öncülüğündeki DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon güçleri sözcüsü Warren, "Irak'ta DAEŞ'e karşı en büyük savaş Fırat Nehri yakınında olacak" dedi.

DAEŞ'e karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri sözcüsü Steve Warren, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nde yaptığı basın toplantısında, DAEŞ'e karşı en büyük savaşın Fırat Nehri yakınındaki Enbar'a bağlı Hit kasabasında olacağını söyledi.

Irak'ta 24 bin kilometrekarelik toprağın DAEŞ'ten geri alındığını ifade eden Warren, örgüt militanlarının Irak ve Suriye'deki sayısının 19 ila 24 bin arasında olduğunu ve bunların yaklaşık 10 binini öldürdüklerini kaydetti.

DAEŞ'in kimyasal silah elde etmeye çalıştığını anlatan Warren, klor ve hardal gazını elde ettiklerini ve koalisyon uçaklarının söz konusu silah depolarını hedef aldığını belirterek, örgütün yeni silahlar üretmesini önlediklerini sözlerine ekledi.

Warren, muhtemel Musul'u kurtarma operasyonuna da değinerek, operasyonun bu yıl başlayabileceğini ancak zor olacağını söyledi. Warren, Irak güçlerinin Musul ve Enbar'a bağlı Felluce operasyonunu bir arada yürütebileceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...