Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail Filistinlilerin sosyal medyadaki paylaşımlarını da takip edecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail Filistinlilerin sosyal medyadaki paylaşımlarını da takip edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail hükümeti, Filistinlilerin sosyal medya paylaşımlarını takip etmek için özel bir birim kurulması yönünde karar aldı.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan ve Adalet Bakanı Ayelet Şaked, sosyal paylaşım siteleri üzerinden tahrik olgusuna karşı özel bir ekip kurulmasını kararlaştırdı" denildi.

Birimin, İç Güvenlik ve Adalet bakanlıkları temsilcileri ile polis, ordu, iç istihbarat (Şabak) ve Başsavcılık çalışanlarından oluşacağı belirtildi.

Açıklamaya göre birimin ikili bir çalışma yapısı olacak. Emniyet güçlerinin yer alacağı bir ekibin, sitelerdeki paylaşımları ve "kışkırtma" eylemlerini takip edip, bu paylaşımların kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na bildirimde bulunacağı kaydedildi. İç Güvenlik ve Adalet bakanlıkları ile emniyet teşkilatı temsilcilerinin bulunacağı diğer ekibin ise başka ülkelerdeki yasal mevzuatı karşılaştırıp "sosyal paylaşım sitelerinden kışkırtma" faaliyetlerine karşı İsrail'de uygulanacak yasal dayanağın hazırlık çalışmasını yapacağı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...