Erdoğan: Türkiye’ye asla diz çöktüremeyecekler

Düzenleyen:
Erdoğan: Türkiye’ye asla diz  çöktüremeyecekler

POLİTİKA Haberleri

Aliyev’le buluşmasında teröre meydan okuyan Erdoğan, “Hedef milletimizin arasına korku salmak, Türkiye’yi iddialarından vazgeçirmektir. Bunu asla başaramayacaklar” dedi.

Haber Merkezi ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5’inci Toplantısı’nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya geldi. Kızılay’da meydana gelen terör saldırısının ardından, Aliyev’in jesti üzerine Bakü yerine Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda, iki cumhurbaşkanı heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantı sonrasında liderler basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gündeminde son terör saldırısı olan Erdoğan şu mesajları verdi: 
İKİ DEVLET BİR MİLLET
“Azerbaycanlı “gardaşlarımıza” (terör saldırısı sonrasında) sergiledikleri tavır için şükranlarımı sunuyorum. Biz bu toplantıyı aslında Bakü’de yapacaktık. Fakat bu olay sebebiyle sevgili kardeşim ‘Biz gelelim, Ankara’da yapalım’ dediler. Bugün burada yüksek düzeyde stratejik toplantıyı yaparak, terör karşısında gücümüzü, dayanışmamızı göstermek  bakımından, bu ziyareti ve toplantının Ankara’mızda olmasını çok manidar buluyorum. Teröre destek vermeyi ve teröriste perde olmayı özgürlük diye sunanların daha cenazeler defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanların bu kardeşlik mesajından gerekli dersi alması gerekiyor. Meselenin mekan birlikteliği değil, asıl olanın ruh ve gönül birlikteliğini açıkça ortaya koyuyor.
BAŞARAMAYACAKLAR…
Terör örgütü cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Hedef milletimizin arasına korku salmak, Türkiye’yi iddialarından vazgeçirmektir. Bunu asla başaramayacaklardır. Terör örgütlerini kullananlar Türkiye’ye asla diz çöktürmeyeceklerdir. Terörü maşa olarak kullananlar masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir. İnşallah millet olarak dost ve kardeş ülkelerin desteğiyle bu sıkıntıları da atlatacak yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.”
ALİYEV: TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ
Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev de, konuşmasının başında Kızılay’da gerçekleştirilen saldırı için başsağlığı dileyerek, “Biz bugün Türk halkının yanındayız. Bizim birliğimiz ebedidir, sarsılmazdır. İyi günde de kötü günde de birlikteyiz. Bu saldırılar Türkiye’yi sarsamaz. 25 yıldır Türkiye ile Azerbaycan birlik ve dayanışma göstermektedir. Bizi ilk tanıyan devlet Türkiye olmuştur. Biz bunu hiç unutmayacağız. Bizim halklarımızın birliği ve kardeşliğimiz esas meseledir” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...