Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin Küba açılımı devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'nin Küba açılımı devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi, Küba'ya yönelik seyahat kısıtlamalarını gevşetme ve ülkedeki Kübalıların dolara ve Amerikan finans kuruluşlarına erişimini engelleyen bazı yaptırımları kaldırma kararı aldı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın tarihi Küba ziyareti öncesinde Washington yönetimi, Küba açılımı kapsamında yeni adımlar attı.

ABD Hazine ve Ticaret bakanlıklarından yapılan ortak açıklamaya göre, daha önce sadece ABD’nin yetki verdiği temsilciler eşliğinde ve gruplar halinde Küba'ya eğitim için gidebilen Amerikalılar, 16 Mart’tan itibaren bu ülkeye eğitim amaçlı bireysel ziyaretlerde bulunabilecek.

Açıklamada, bu değişikliğe eğitim amaçlı ziyaretleri kolaylaştırmak ve ucuzlatmak gerekçesiyle gidildiği bildirildi.

Obama'nın ziyareti öncesinde yaptırımlar gevşiyor

ABD yönetimi ayrıca, ABD’de bulunan ancak oturum iznine sahip olmayan Kübalılara yönelik bazı finansal yaptırımlara son verdi.

Buna göre, ABD’ye göçmen olmayan vize türleriyle gelip çalışan Kübalılara yaptıkları iş karşılığında dolarla ödeme yapılabilecek. Karardan, özellikle ABD’de çalışan Kübalı sporcu ve sanatçıların yararlanacağı belirtildi.

Aynı zamanda, Küba vatandaşlarının ABD bankalarında hesap açmasını ve Kübalı finansal kuruluşların uluslararası bankacılık işlemlerinde dolar kullanmasını engelleyen yaptırımlar kaldırıldı.

Yaptırımları gevşetme kararlarının, Obama’nın 21-22 Mart'ta adaya gerçekleştireceği tarihi ziyaret öncesinde alınması dikkati çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...