Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Ukrayna’nın doğusunda 6 bin Rus askeri bulunuyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ukrayna’nın doğusunda 6 bin Rus askeri bulunuyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanlığı Şefi Tkaçuk, "Elimizdeki verilere göre, Donbas bölgesinde yaklaşık 6 bin Rus askeri personeli bulunuyor” dedi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanlığı Şefi Aleksandr Tkaçuk, Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas bölgesinde yaklaşık 6 bin Rus askeri personelin bulunduğunu bildirdi.

Tkaçuk, düzenlediği basın toplantısında, ülkenin doğusundaki Rus birliklerin durumuyla ilgili bilgi verdi.

Rus birliklerin sürekli rotasyon halinde olduğunu kaydeden Tkaçuk, ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelerde bu birliklerin 3 aydan 6 aya kadar belirli dönemler halinde yenileriyle değiştirildiğini ifade etti.

Tkaçuk, “Bugün, elimizdeki verilere göre, Donbas bölgesinde yaklaşık 6 bin Rus askeri personeli bulunuyor” dedi.

Ancak bölgedeki Rus birliklerin sayısında azalma görüldüğüne dikkat çeken Tkaçuk, bunun Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ateşkese uygun olarak karşı tarafa ateş açmamasından kaynaklandığını savundu.

Tkaçuk, bunun yanında, ülkenin doğusunda silahlı Rus ayrılıkçıların sayısının da 40 bin civarında olduğunu bildirdi.

Rus anne ve eşlere, "çocuklarını ve kocalarını Ukrayna’ya karşı savaşa göndermeme" çağrısında bulunan Tkaçuk, “Biz, yakınlarınızın Rusya Federasyonu'nun ayıbına son vermesini, kardeş diye adlandırdıkları halkı öldürmemelerini, bir an önce evlerine dönmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...