Doğu'da kar çok sayıda mahalleyi ulaşıma kapadı!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Doğu'da kar çok sayıda mahalleyi ulaşıma kapadı!

YAŞAM Haberleri  / AA

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar nedeniyle Van-Bahçesaray karayolu kapandı, il merkezi ve ilçelere bağlı 55 mahalleye ulaşım sağlanamadı.

Van Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 55 mahalle yolunun yoğun kar ve tipi nedeniyle kapandığını, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarına başladığını bildirdi.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Van, Bitlis ve Hakkari'de havanın çok bulutlu ve aralıklarla kar yağışlı olmasının beklendiği belirtilerek, "Hava sıcaklığında 3-6 derece arasında düşüşün yaşanması tahmin edilmektedir. Rüzgarın, güney ve doğudan orta, zaman zaman kuvvetli esmesi beklenmektedir" bilgisine yer verildi.

- Van-Bahçesaray karayolu kapandı
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Van-Bahçesaray karayolu da ulaşıma kapandı.
Yoğun kar ve tipi dolayısıyla yolda çalışma yapılamadığını belirten yetkililer, yağışın etkisini yitirmesiyle ekiplerin bölgeye yönlendirileceğini aktardı.
Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde de olumsuz hava koşulları trafiğin aksamasına neden oldu. Görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü geçitte, karayolları ekipleri yol genişletme çalışması yaptı.
Sürücü Sıraç Andıç, yaptığı açıklamada, Başkale'den güçlükle Van'a gelebildiklerini belirterek, "Gelirken zincir takmak zorunda kaldık. Şimdi zincirleri sökerek yola devam etmeyi düşünüyoruz. Bu mevsimde böyle bir yağışa daha önce denk gelmemiştik. Görüş mesafesi çok düşmüştü" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...