Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'dan dengeleri değiştirecek karar

Düzenleyen:
Obama'dan dengeleri değiştirecek karar

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama'nın Antonin Scalia'nın ölümüyle boşalan Yüksek Mahkeme koltuğu için adayı belli oldu.

ABD Yüksek Mahkemesi yargıçlarından Antonin Scalia'nın ölümüyle başlayan atama krizi ile ilgili ABD Başkanı Obama'dan beklenen adım geldi. 

Obama,  Scalia'dan boşalan koltuk için 63 yaşındaki Merrick Garland'ı aday gösterdi. Garland, şu an Washington'daki Temyiz Mahkemesi'nin (U.S. Court of Appeals for the District of Columbia) başkanlığı görevini sürdürüyor. 

Antonin Scalia, ABD eski başkanlarından Ronald Reagan tarafından 1986’da Yüksek Mahkeme’ye atanmıştı. 

Obama, önereceği ismin kısa sürede Senato'nun onayından geçmesini arzuladığını söylemişti.  

Yüksek Mahkeme'nin 9 üyesinden 5 üye Cumhuriyetçi partili başkan ve 4 üye de Demokrat partili başkan tarafından seçilmişti.  

Obama'nın ataması ile bu oranın değişmesini istemeyen Cumhuriyetçi kanat, Obama'nın görevinin kısa süre içinde sonra ereceği gerekçesiyle böyle bir karar veremeyeceği tezini savunuyor. 

Yüksek Mahkeme üyeleri, ABD Başkanı tarafından atanıyor ve ölünceye kadar görevde kalıyor. Üyeler emekliliğe karar vermediği sürece görevlerine devam ediyor.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...