Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Baş ve ense ağrısı sinüzit belirtisi

Düzenleyen:
Baş ve ense ağrısı  sinüzit belirtisi

SAĞLIK Haberleri

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal, sinüzitin, alın, ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli ettiğini söyledi.

“10 günden fazla süren burun akıntınız, baş ağrınız, koku ve tat alma bozukluğunuz  varsa sinüzit olduğunuzu düşünebilirsiniz” diyen Dr. Baykal, “Ama doğru tedavi için mutlaka Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanına gitmeniz gerekir. Burun ve sinüsleri açılı endoskoplarla değerlendirmek oldukça mühim. Unutmayın ki, yetersiz tedaviler kronik sinüzite yol açabiliyor, bu durumda cerrahi şart olur” dedi. Tedavide öncelikle antibiyotik uygulandığını kaydeden Op. Dr. Baykal, “Ayrıca burun içindeki ödemi ve akıntıyı azaltacak ilaçları da verebiliyoruz. Sigara dumanından uzak durmak iyileşme süresini kısaltır. İlaç tedavisinden fayda görmeyen ve 12 haftadan uzun süren sinüzit cerrahi müdahaleyi gerektirir” diye konuştu. (İHA)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...