Galatasaray'ın Bülent Korkmaz hamlesi elinde patladı

Düzenleyen:
Galatasaray'ın Bülent Korkmaz hamlesi elinde patladı

SPOR Haberleri

Başkanın kardeşi Mehmet Özbek, hocayla 15 ay için el sıkıştı ama Dursun Özbek "Sezon sonuna kadar " deyince iş bozuldu

BURHAN CAN TERZİ

Gazeteniz Türkiye, teknik adam çıkmazındaki sır perdesini araladı ve tarafların neden anlaşamadığını ortaya çıkardı 

Orhan Atik'in süresinin dolmasının ardından Galatasaray'ın Bülent Korkmaz ile yüzde 99 anlaştığı ifade edilmişti. Ancak son görüşmede pürüz çıkmış ve Bülent Korkmaz’ın sarı-kırmızılıların teklifini reddettiği açıklanmıştı. Peki Korkmaz, G.Saray’ın teklifini neden kabul etmedi? İşte; prensipteki 15 aylık anlaşmanın devre dışı bırakılmasındaki gerçekler. Başkan Dursun Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek ile Korkmaz birebir görüştüler; prensipte 15 aylığına anlaştılar. Mehmet Özbek, “Ekibini kur, planını hazırla, yarın göreve başla” dedi. Yazılı akide bile ihtiyaç hissetmediler. Bülent Hoca, hiçbir maddi şart öne sürmedi, “Söz konusu G.Saray ise gerisi teferruattır” dedi ve boş mukaveleye imza atacağını söyledi. Umut Bulut’un babasının cenazesi için G.Saray kafilesi Kayseri’ye giderken Bülent Hoca da hemen işe koyuldu, ilk olarak dün yapılması gereken sabah antrenmanını akşam saatine aldı.
Akman ve Aşık...
Korkmaz, Mehmet Özbek’in “Kendi teknik ekibini kur, Mustafa Denizli hocanın durumuna düşme” teklifi üzerine teknik kadro ile bir dizi görüşme yaptı. İlk olarak mevcut teknik kadrodan “Taffarel ile yola devam” dedi; ardından yardımcı olarak Ayhan Akman ve Emre Aşık’ı seçti. Her iki teknik adam da, Bülent Hoca ile çalışmayı hiçbir şart öne sürmeden kabul ettiler ve “Galatasaray’a hizmet için varız” dediler. Bülent Hoca büyük bir umutla kısa, orta ve uzun vadeli üç ayrı program yaptı. Kısa vadeli çalışma; sezon sonuna kadar olan süreçte Galatasaray’ın gelebileceği en iyi yere gelmesi üzerineydi. Oyuncu seçimi ve oyun taktiğindeki bazı marjinal hamlelerle daha canlı, istekli ve kazanma azmi ile dolu bir on birle sahada yer alıp, 9 maçtan en az 20 puan çıkarmaktı amaç.
Başkanın teklifi işi bozdu 
47 yaşındaki teknik adam önümüzdeki sezona ilişkin olarak, sezon başı kamp yeri ve hazırlık maçı oynayacakları rakipleri bile belirlemişti. Kağıt üstünde buraya kadar en küçük aksaklık yoktu. Bütün ayrıntıları başkanın kardeşi Mehmet Özbek ile paylaştı. O da, “olur” verdi. Fakat Kayseri dönüşü beklenmedik bir durumla karşılaştı Bülent Hoca. Başkan Dursun Özbek hocaya gelip, “Seninle 15 ay değil de, sezon sonuna kadar anlaşalım” dedi. Bülent Hoca, “Ben bunu arkadaşlarıma açıklamakta zorlanırım” diyerek görevi kabul etmedi. Daha sonra sportif direktör olarak devam etmesi yönünde başkan Korkmaz ile başkan Özbek arasında en küçük bir konuşma geçmedi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...