'DAEŞ'in elinde kimyasal madde içeren füze var'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'DAEŞ'in elinde kimyasal madde içeren füze var'

DÜNYA Haberleri  / AA

KYB Politbüro Üyesi ve Peşmerge Komutanı Mustafa, "Elde ettiğimiz istihbarata göre DAEŞ'in elinde kimyasal madde içeren füzeler mevcut. Erbil ve Kerkük'e yakın bölgeler tehlike altında" dedi.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi ve Peşmerge Komutanı Şeyh Cafer Mustafa, terör örgütü DAEŞ'in elinde kimyasal madde içeren füzelerin olduğunu belirterek, "Kerkük ve Erbil'e yakın bölgeler tehlike altında" dedi.

Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada DAEŞ'in kimyasal saldırı tehdidine dikkati çekti. "Elde ettiğimiz istihbarata göre DAEŞ'in elinde kimyasal madde içeren füzeler mevcut. Erbil ve Kerkük'e yakın bölgeler tehlike altında çünkü DAEŞ üslerine yakın" diyen Mustafa, örgütün kırılma noktasına geldiğinde elindeki tüm silahları kullanacağı uyarısında bulundu.

Peşmerge Komutanı şunları söyledi:

"Füzelerin menzilini bilmiyoruz ancak Kürdistan bölgesi ile Irak'ın diğer illeri açık bir şekilde kimyasal saldırı tehdidi altında. DAEŞ şu anda geri çekilmek zorunda kaldığı ve kaybettiği bölgelere zaman zaman kimyasal silah ile saldırıyor. Bunun son örneğini Tazehurmatu kasabasında gördük."

Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması için planlanan operasyona da değinen Mustafa, Peşmerge güçlerinin tüm hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. Operasyonda Peşmergenin büyük rolü olacağını kaydeden Mustafa, "Herkes çok iyi biliyor, DAEŞ'in Musul'da bitirilmesi, Irak'ta yok olması demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...