Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB Komisyonu Ukrayna'ya vize muafiyeti önerisinde bulunacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB Komisyonu Ukrayna'ya vize muafiyeti önerisinde bulunacak

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Ukrayna'ya vize muafiyeti getirilmesi için hazırlayacakları teklifi gelecek ay üye ülkelerin onayına sunacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği Ukrayna'ya vize muafiyeti için harekete geçti. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Ukrayna'ya vize muafiyeti getirilmesi için hazırlayacakları teklifi gelecek ay üye ülkelerin onayına sunacaklarını söyledi.

Brüksel'i ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'la görüştü.

Juncker, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında "Ukrayna son günlerde ve saatlerde büyük reformlar gerçekleştirdi. Bu adımlar Komisyon olarak bize nisan ayında vize serbestisi önerisi yapma imkanı verecek" dedi.

Poroşenko ise AB Komisyonu'nun vize muafiyeti adımını memnuniyetle karşıladığını, bunun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Görüşmede, Ukrayna'daki siyasi durumu da ele aldıklarını belirten Poroşenko, ay sonuna kadar siyasi çözüm bulma konusunda umutlu olduğunu söyledi ancak erken milletvekili seçimleri olmayacağının altını çizdi.

"Savçenko'nun salıverilmesi konusunda çağrımı yineliyorum"

AB Konseyi Başkanı Tusk, Kırım'ın Rusya tarafından ilhakının üçüncü yılına gireceğini hatırlatarak, ilhakı tanımama politikalarını sürdürecekleri konusunda Poroşenko'yu temin ettiğini söyledi.

Minsk anlaşmasının uygulanmasını hedefleyen diplomatik çabaları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Tusk, ancak daha kararlı çabalara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Tusk, Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımların geleceğinin Minsk anlaşmasının tamamen uygulanmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Tusk, vize serbestisi konusunda ileri adımların atıldığını görmekten mutluluk duyduğunu ve bu süreci tamamlamaya yönelik yeni adımların atılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...