Çantadan sarkan kablolar polisi alarma geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çantadan sarkan kablolar polisi alarma geçirdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, çöp konteynerinin yakınına bırakılan şüpheli bir çantadan sarkan kablolar, bomba düzeneği olabileceği ihtimaliyle heyecanlı dakikalar yaşanmasına neden oldu.

Ödemiş'e bağlı Süleyman Demirel Mahallesi'nde, muhtarlık ve sağlık ocağının karşısındaki bir çöp konteynerinin yanına bırakılan çanta bomba paniğine neden oldu. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan çanta, yanlarından sarkan kablolarla şüphe uyandırınca durum hemen Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, şüpheli çanta etrafında güvenlik şeridi çekerek vatandaşları bölgeye yaklaştırmadı. Sarkan kablolar ise bir bomba düzeneği olabileceği söylentileriyle paniği daha da artırdı. Daha sonra ise olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Uzmanlar, uzaktan kumandalı ve kameralı robot yardımıyla çantaya fünye yerleştirdi. Kontrollü yapılan patlamanın ardından ekipler çantayı titizlikle inceledi. Şüpheli çantadan elektronik ev eşyası ve giysiler çıktı. 
Çantadan sarkan kablolar polisi alarma geçirdi
Öte yandan, gelen ihbarın ardından kısa sürede geniş çapta önlemlerin alındığını ve sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, "Hepimize geçmiş olsun. Duyarlı vatandaşlarımızın durumu bildirmesinin ardından ekiplerimiz gerekli önlemleri alıp çevreyi boşalttı ve güvenlik hattı oluşturdu. Her ihtimale karşı tüm önlemler alındı. İzmir’den gelen bomba imha ekiplerimizin yaptığı kontrollü patlama ile herhangi bir tehlike olmadığı anlaşıldı. Biz her türlü olaya bu şekilde hassasiyetle yaklaşmak durumundayız. Bundan sonra da vatandaşlarımız gördükleri şüpheli durumları mutlaka bildirsinler. İhbar sonrası vatandaşlarımız ekiplerimize yardımcı olarak güvenlik hattı dışında kaldılar. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hiçbir sıkıntı yaşanmadı" dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...