Şanıurfa'da 8 PYD’li yakalandı

Düzenleyen:
Şanıurfa'da 8 PYD’li yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Ceylanpınar'da gözaltına alınan 8 şüphelinin PYD’li olduğu ve Suriye’deki PYD kamplarında suikast ve sabotaj eğitimi aldıkları ortaya çıktı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasadışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye PYD mensuplarının geçeceği bilgisi üzerine sınır hattındaki Yeşildirek Mahallesi’nde kontrol noktası oluşturdu. Jandarma, ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu 47 KN 921 plakalı minibüste bulunan ve Suriyeli olduğunu söyleyen 10 kişi gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen şüphelilerden Suriyeli sığınmacı oldukları saptanan Abdullah B. ile Andra A., Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Suriyeli olduklarını söyleyen 8 şüphelinin ise Türk vatandaşı oldukları saptandı. Bunun üzerine sorgulanan şüpheliler Suriye’nin Kamışlı kentinde terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye ait kamplarda sabotaj ve suikast eğitimi aldıklarını söyledi. Sorgulaması süren şüpheliler Cemil İ., Burhan Ç., Mehmet T., Ömer A., Kasım İ., Yumu Ü., Velit H. ve Hüseyin S’nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...