Siirt’te operasyon: 30 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Siirt’te operasyon: 30 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Siirt’te, yürütülen bir soruşturma kapsamında bu sabah 70’e yakın adreste yapılan aramalarda, aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Operasyona katılan ekipleri taşıyan zırhlı araca yazılan isim ise dikkat çekti.

Siirt’te Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 70 eve eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, aralarında Belediye Eş Başkanı Belkiza Epözdemir’in eşi Ferit Epözdemir, HDP eski İl Eş Başkanı Ata İnan, Belediye eski Başkan Yardımcısı Feremez Kaya, DBP il Eş Başkanı Kıymet Mut’un da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde aramalar yapılırken bazı dokümanlara da el konuldu. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ZIRHLI ARAÇTA DİKKAT ÇEKEN DETAY
Opersyona katılan özel haraket timlerini taşıyan zırhlı araç üzerine Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen Özel Hareket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu'nun isminin verilemesi dikkat çekti. 15 Aralık 2015 tarihinde  PKK'lı teröristlerce zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 47 yaşındaki Ahmet Kabukçu 3 çocuk babasıydı. Sadırıda Kabukçu'nun yanı sıra polis memurlerı Nuri Yazanel ve Mustafa Nohut da şehit o0lmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...