Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un üzerinde çok hevesi olanlar var. Ama hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynayanları, hiç şüpheniz olmasın aynı akıbet bekliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı sebebiyle 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törene katıldı. 

Törende konuşan Erdoğan, "İstanbul'u biz feda edebilir miydik, İstanbul'u verebilir miydik. Onun için de geçilmez denilen yer Çanakkale'ydi. Geçemediler Çanakkale'yi. İstanbul'un üzerinde çok hevesi olanlar var. Ama hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynayanları, hiç şüpheniz olmasın aynı akıbet bekliyor" dedi.

Çanakkale Savaşlarını, "bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize sonsuz vatan yapan bir mücadele" olarak tanımlayan Gazi Mustafa Kemal’i de rahmetle yad etiğini ifade eden Erdoğan, "Gazi’nin, 'Tarihlerini bilmeyen milletler başka milletlerin avı olurlar' sözünün en müşahhas tezahürü Çanakkale’dir, bu topraklardır." dedi.

"Çanakkale Zaferi'ni bilmeyenler bugün yaşananları kavrayamaz"

"Çanakkele Zaferi'ni bilmeyenler, bu savaşın nerede, hangi şartlarda ve hangi fedakarlıklarla yapıldığını anlamayanlar, bugün yaşadıklarının manasını da kavrayamazlar" diyen Erdoğan, Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği mekanları görmeyen, o havayı teneffüs etmeyen hiçbir çocuğun kalmaması gerektiğini vurguladı. 

"Millet olmak kolay değil, illet olmak kolay"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Acaba 6-7-8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeşimi sokağa dökenler, Kürt'ü, Kürt kardeşimi öldüren, öldürtenler kimler, acaba şu anda benim Mehmetçiğimin karşısına çıkanlar kimler, benim polisimin karşısına dikilenler kimler, peki bunlara alkış tutanlar kimler, bunları övenler kimler, bunlara destek verenler kimler? Millet olmak kolay değil ama unutmayın gençler, illet olmak kolay." dedi. 

"Çanakkale, asıl gücün teknoloji değil, inanç olduğunu dünyaya göstermiştir"

"Çanakkale'de verilen mesaj sadece milletimize değil, tüm dünyaya hitap etmektedir" diyen Erdoğan, "dönemin tüm savaş yöntemlerinin, denizde, karada, havada en üst düzeyde kullanıldığı Çanakkale muharebeleri, asıl gücün teknoloji değil, inanç olduğunu dünyaya bir kez daha göstermiştir. Yahya Çavuş bunun ispatıdır, Seyit Onbaşı bunun ispatıdır ama gözü olup da bunu göremeyenler var. Bunlar bizi aldatmasın, biz aynı şekilde yürüyeceğiz." ifadesini kullandı.

'Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz'

Erdoğan, Ankara Kızılay'da yaşanan terör saldırısını hatırlatarak,  "Terör örgütlerinin maşa olarak kullandıkları, rahmetli Cengiz Aytmatov'dan ilham alarak 'mankurt' olarak nitelendirdiğim bu aşağılık varlıkların, hainlikleri karşısında öfkeye kapılmamak mümkün değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna karşılık başta Batı ülkeleri olmak üzere pek çok devletin bu örgütler karşısında ilkeli bir tavır ortaya koyamadığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belçika'da bugün toplantı var. Brüksel'de toplantı var. Toplantının yapıldığı binanın hemen arkasında, bölücü terör örgütü PKK'yı terör örgütü olarak ilan eden Avrupa Birliğinin tüm ülkeleri, onlardan bir tanesi de Belçika, orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular. İşte Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen Avrupa ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır."

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...