TÜBİTAK'tan 'Çanakkale Zaferi'ne özel internet sitesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TÜBİTAK'tan 'Çanakkale Zaferi'ne özel internet sitesi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Çanakkale Deniz Zaferi'ni anmak için hazırlanan belgesel ve metinlerin, TÜBİTAK'ın "Çanakkale Bir Dönüm Noktası" adı verilen internet sitesinde toplandığını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl "O Gün..." başlıklı belgeseli hazırlayan TÜBİTAK'ın, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla da internet sitesi oluşturduğunu söyledi.

Bakanlık olarak bilim, sanayi ve teknolojinin yanında tarihi olayların üzerinde de hassasiyetle durduklarının dile getiren Işık, bu kapsamda TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığının (BTDB) Çanakkale zaferinin yıl dönümü vesilesiyle bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Popüler Bilim Dergileri Müdürlüğü tarafından muharebelerin detaylı anlatıldığı "O Gün..." belgeselinin, geçen yıl hazırlandığını anımsatan Işık, şöyle konuştu.

"Cephede savaşan 6 askerin mektuplarından yola çıkılarak hazırlanan 'O Gün...' belgeselinde zor şartlarda hayatta kalma becerisini ve deneyimlerini kullanarak, Çanakkale Savaşı'nın farklı cephelerinde savaşan askerlerin psikolojik ve fiziki durumlarını, savaş sırasındaki koşulları aktarılıyor. Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında,100. yılını anmak için hazırlanan tüm belgesel ve metinler, Çanakkale Bir Dönüm Noktası (http://canakkale.tubitak.gov.tr) internet sitesinde toplandı"

"İnternet sitesine kaynak olarak başvurulabilir"

Işık, internet sitesinde Çanakkale cephesinin açılması, savaşa hazırlık dönemi, Çanakkale Deniz Savaşları, Çanakkale Kara Muharebeleri gibi havada ve deniz altında verilen mücadelenin belgesellerle, yazılı ve görsel dokümanlarla detaylı şekilde anlatıldığına dikkati çekerek, ayrıca muharebeler, belgesel, kronoloji, fotoğraflar ve poster bölümlerinin bulunduğunu da ifade etti.

Işık, siteye okul ve ilgili kurumların kaynak olarak başvurabileceğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...