Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Koynunuzda yılan besliyorsunuz!

Düzenleyen:
Erdoğan: Koynunuzda yılan besliyorsunuz!

POLİTİKA Haberleri

PKK’ya çadır kurduran Avrupalı ülkelere seslenen Erdoğan: “Aynı bombalar sizin şehirlerinizde patlamaya başladığında bizim ne hissettiğimizi mutlaka anlayacaksınız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümü kutlamaları için dün Çanakkale’deydi. Kutlamaların merkezi 18 Mart Stadyumu’ndaki törende on binleri aşan coşkulu bir kalabalığa hitap eden Erdoğan, Çanakkale için övgüler yağdırdı, terör örgütü PKK’ya kucak açan Avrupa ülkelerine de sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan’ın o konuşması özetle şöyle: 
“Belçika’da bugün toplantı var. Toplantının yapıldığı binanın hemen arkasında bölücü terör örgütü PKK’yı terör örgütü olarak ilan eden ülkelerden Belçika, onların paçavralarını dalgalandırmak suretiyle izin veriyor. Bugün güya indirmişler. Kime anlatıyorsunuz ya. Dürüst olun. Bunun adı teröre teslim olmaktır. İşte Ankara’da patlayan bombanın, şehrin ortasında terör örgütüne şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel’de ya da Avrupa’nın herhangi biri yerinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeği rağmen AB ülkelerinin, hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans ediyor gibi. Buradan bir kez daha terör örgütlerine doğrudan ya da dolaylı olarak kucak açan, destek veren ülkelere sesleniyorum. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye’de patlayan bombaları, televizyon ekranlarından seyretmek sizin bir şeyler ifade etmiyor olabilir. Aynı bombalar, sizin şehirlerinizde patlamaya başladığınızda bizim ne hissettiğimiz, mutlaka anlayacaksınız. Ama o zaman her şey çok geç olacak.
MİLLET DEĞİL İLLET
Son 3 yıldır yaşanan olaylar, Çanakkale’nin mesajını önemli hale getirdi. Biz şehitlerin nesliyiz. Biz şehitlerin suladığı bu topraklarda yetişmişiz. Şehadet bizim için korkulacak bir makam değil. Ulaşılması gereken bir makamdır. Çanakkale Savaşı’nda asıl gücün, teknoloji değil inanç olduğunu göstermiştir. Yahya Çavuş, Seyit Onbaşı bunun ispatıdır. Ama gözü olup ta bunu görmeyenler var. Bunlar bizi aldatmasın. Bugün de aynı şekilde yürüyeceğiz.
Benim Kürt kardeşimi sokağa dökenler Kürdü Kürt kardeşime öldürtenler kimler? Acaba şu anda benim Mehmetçiğimin karşısına çıkanlar kimler? Benim polisimin karşısına dikilenler kimler? Peki bunlara alkış tutanlar kimler?.. Millet olmak kolay değil ama unutmayın gençler illet olmak kolay. Bölgemiz bugün tarihi yol ayrımında. Önemli süreçte gözler Türkiye’ye yönelmiş durumda. Umutlar bir kez daha Türkiye’ye bağlanmıştır.” 

Çanakkale’ye köprü müjdesi

Çanakkale’de, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümü kutlamaları 18 Mart Stadyumu’nda devam etti. Zaferin 101’inci yıldönümü coşkusunun yaşandığı stadyumda, Genelkurmay Başkanlığı Mehter Takımı yerini alırken 13 bin kişi kapasiteli tribünleri dolduran vatandaşlar, sevgi gösterilerinde bulundu. Mehter Takımı daha sonra futbol sahasının ortasına kurulan platform önünde mini konser verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şeref tribünündeki yerini aldığı sırada, tribünleri dolduranlar sevgi gösterilerinde bulunup, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganlarını attı. Erdoğan tribünde Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiirini de göz yaşlarıyla dinledi. Çanakkale’ye yapılması planlan 1915 Köprüsü’nün 2023’te tamamlanacağı müjdesini veren Cumhurbaşkanı, ardından Tacetttin Aslan Camii’nin açılışını yaptı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...