Şimdi yandı! Volkan Şen'e ağır ceza kapıda

Düzenleyen:
Şimdi yandı! Volkan Şen'e ağır ceza kapıda

SPOR Haberleri

Braga maçında gördüğü kırmızı karttan sonra Hırvat hakemi eliyle iten Fenerbahçeli futbolcunun 3 ya da 5 maç ceza alması gündemde.

Braga maçının son saniyelerinde kırmızı kart gören Volkan Şen, büyük bir ceza ile karşı karşıya kalabilir. Maçın hakemi Ivan Bebek'e yoğun itirazlarda bulunarak tepki gösteren deneyimli orta saha oyuncusu, ardından Hırvat hakemi omzundan itmişti. Bebek'in oyuncu ile ilgili yazacağı raporda ne tür ifadelere yer vereceği oyuncunun alacağı cezanın büyüklüğünü de belirleyecek.

EN AZ 3 MAÇ CEZA

Milliyet gazetesinin haberine göre; UEFA Disiplin Yönetmeliği'ne göre hakeme hakaret '3 maç men cezası' gerektiriyor. Oyuncunun sözlerinin rapora hakaret olarak yansıyıp yansımayacağı bu noktada belirleyici olacak. Hakeme fiziki müdahalede bulunmak da en az 3 maçtan başlıyor.

CEZA ARTABİLİR

Disiplin Yönetmeliği'nin 15. maddesinin e bendine göre 'başka bir oyuncu ya da sahadaki bir başka kişiye fiili saldırıda bulunmak' bu cezayı gerektiriyor. Volkan Şen için bir başka tehlike ise yaptığı hareketin 'ciddi saldırı' olarak tanımlanması olarak ortaya çıkıyor. G bendine göre bu durumda oyuncuya en az 5 maçlık bir ceza veriliyor. Ciddi saldırı tanımına giren hallerde ceza ayrıca Şampiyonlar Ligi gibi diğer kulvarları da kapsayacak şekilde genişletilebiliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...