Türkiye'ye ülkelerden destek mesajları

Düzenleyen:
Türkiye'ye ülkelerden destek mesajları

GÜNDEM Haberleri

İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısıyla ilgili dünyadan Türkiye'ye dayanışma ve destek mesajları yağıyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamada bulundu. Ayrault, "İnsanların ölümüne neden olan bu aşağılık, korkakça eylemi şiddetle kınıyorum" dedi. Ayrault, Paris'in Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

İRAN: TERÖR ÇİRKİN YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Çırağan Sarayı'nda bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ten de İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin açıklama geldi. Zarif, “Bugün güzel şehir İstanbul'da yaşanan terör olayını ve insan dışı olay, terörün çirkin yüzünü gösterdi. Türk devlet ve milletine başsağlığı diliyorum. Terör olaylarının lanetleyerek Allah'tan ölenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da şifa diliyorum” dedi.

YUNANİSTAN: ESEFLE KINIYORUZ
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Yunan halkı ve Yunan hükümeti, İstanbul’da meydana gelen ve masum insanların ölümüne ve yaralanmasına yol açan yeni terör saldırısını esefle kınamaktadır. Türk halkına dayanışmamızı, kurbanların ailelerine de taziyelerimizi dile getiriyoruz."

ABD: ŞOK İÇİNDEYİZ
İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısına ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan tepki geldi. Başkonsolosluk İngilizce ve Türkçe attığı tweetlerle taziye mesajı gönderdi. ABD İstanbul Başkonsololuğu'ndan atılan tweet şu şekilde; "İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

NATO: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Tüm NATO müttefikleri Türkiye'nin yanında ve terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte duruyor."

İNGİLTERE: ÇOK ÜZGÜNÜZ
İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner: Bugün İstiklal'de yaşanan patlama dolayısıyla çok üzgünüm. Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve aileleriyle.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...