Emniyet müdürü HDP'lilerin Nevruz kutlamasına izin vermedi

Düzenleyen:
Emniyet müdürü HDP'lilerin Nevruz kutlamasına izin vermedi

GÜNDEM Haberleri

Antalya'da HDP'lilerin halaylı Nevruz kutlamasına Emniyet müdürü "Patlama oldu, böyle bir günde halay mı çekilir" diyerek tepki gösterdi.

Antalya'da HDP'li bir grubun halay çekerek Nevruz kutlaması talebine, Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İstanbul İstiklal'de meydana gelen bombalı saldırıda ölenlere saygısızlık olacağı gerekçesiyle izin vermedi.

50 KİŞİYLE NEVRUZ KUTLAMASI
Halkların Demokratik Partisi Antalya örgütü Nevruz Bayramı kutlayacakları gerekçesiyle HDP Kepez İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grubun toplandığını gören Çevik Kuvvet ekipleri parti binası önünde ve karşısında TOMA ile önlem aldı.

ÖCALAN LEHİNE SLOGAN ATILDI
HDP Milletvekili Garo Paylan, Antalya İl Eş Başkanları Zarife Atik ve Ahmet Kaya'nın sadece halay çekip açıklama yapacaklarını söylemeleri üzerine toplanan kalabalığa önce emniyet yetkilileri tarafından müsaade edildi. Ancak grup içerisinde Abdullah Öcalan lehine slogan atılması üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etmek üzere harekete geçti.

GARO PAYLAN HALAY ÇEKİP EYLEMİ SONLANDIRACAĞIZ DEDİ
Çevik kuvvet ekiplerini karşılarında gören grup, müdahaleye gerek kalmadan dağıldı ve gruba eylemlerini sona erdirmemeleri halinde müdahale edileceği uyarısında bulunuldu. Uyarı üzerine HDP'li Milletvekili Paylan, Nevruz ile ilgili bir konuşma yaptı ve halay çekerek eylemlerini sona erdireceklerini söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜ TEPKİ GÖSTERDİ: BÖYLE BİR GÜNDE HALAY MI OLUR, DAĞILIN
Emniyet yetkilileri ise İstanbul'da bir bombalı saldırının meydana geldiğini ve çok sayıda ölen vatandaşın olduğunu belirterek, "Az önce kendiniz İstanbul'da patlama olduğunu söylediniz, böyle bir günde halay mı çekilir, insanlar bayramlarda dahi ölüm ve yas olayları olan böyle durumlarda iptal eder. Halay çekilmesi size de yakışmaz, kimseye yakışmaz basın açıklamasını yapın ve dağılın" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...