Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray gurur, Fenerbahçe şampiyonluk peşinde

Düzenleyen:
Galatasaray gurur, Fenerbahçe şampiyonluk peşinde

SPOR Haberleri

Bugün günlerden derbi, sarı kırmızılı takım gururu için sahada olacakkken, Fenerbahçe'nin gözü şampiyonlukta...

Arena’da golsüz derbi yok! Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbinin oynanacağı Türk Telekom Arena'da yapılan hiçbir derbi golsüz bitmedi. Galatasaray, yeni stadında Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig'de 11 defa karşılaştı. Bu maçlardan 8'ini kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 defa yenildi. Sarı-kırmızılı ekip, evindeki son 6 derbiyi de kazanmayı bildi. TT Arena'daki derbilerde toplam 20 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 12 gol gördü. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan 6 derbide ev sahibi ekip 4, Fenerbahçe 2 galibiyet aldı. Bu statta oynanan 11 derbide sporseverler toplam 32 gol izledi, maç başına gol ortalaması 2,9 oldu. Galatasaray evindeki bütün derbilerde gol atarken, sadece 3'ünde kalesini gole kapattı.
Galatasaray gurur, Fenerbahçe şampiyonluk peşinde
Biri ligde, diğeri Avrupa’da yaralı iki dev, TT Arena’da karşı karşıya geliyor
Bu sezon şampiyonluk yarışının gerisinde kalan Galatasaray, Beşiktaş’ın eksik maçlarını kazanmasıyla liderlik koltuğundan düşen Fenerbahçe’yi ağırlayacak. TT Arena’da saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada Mete Kalkavan düdük çalacak. Derbiye bu sezonki 5. teknik adamı Riekerink ile çıkacak olan Galatasaray, Fenerbahçe’yi yenerek moral bulmak istiyor. Tur umuduyla gittiği Portekiz’de hakem faciasıyla karşılaşan ve Braga’ya 4-1 yenilerek Avrupa Ligi’nde çeyrek finali göremeyen Fenerbahçe de Avrupa’daki yaralarını ligde sarmak hedefinde. Şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemeyen sarı-lacivertliler, TT Arena’dan zaferle ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Galatasaray’da kart cezalısı Olcan Adın ile sakatlıkları bulunan Sabri, Sinan ve Hamit forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ise sakat olan Markovic dışında eksik bulunmuyor. 

F.Bahçe: 144 - G.Saray: 122
İki takım arasında 107 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 144-122, gol sayısında da 529-481 üstünlüğü bulunuyor. Lig maçlarında Fenerbahçe 48, Galatasaray 33 galibiyet aldı. Süper Lig'de son 4 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar yenilmedi. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan lig derbilerinde, son yıllarda ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor. Rekabette 22 yılı kapsayan son 45 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 3 kez yenilgi gördü. Söz konusu dönemde Fenerbahçe öne geçtiği 21 maçtan, Galatasaray ise 11 karşılaşmadan galip ayrıldı, 10 maç da berabere sonuçlandı. 

Kartlar havada uçuşuyor
Spor Toto Süper Lig derbisi öncesi iki takım arasındaki son karşılaşmalarda gösterilen sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor. İki takımın 33'ü lig, 6'sı Türkiye Kupası, 3'ü TFF Süper Kupa, biri de Dostluk Kupası olmak üzere son 43 randevusunda hakemler toplam 34 kırmızı, 252 de sarı kart kullandı. Rekabetteki son 43 maçta Galatasaraylı futbolcular 18, Fenerbahçeli futbolcular ise 16 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Mart ayının kazananı F.Bahçe
İki takım bugün yapacakları maçla mart ayında 52. kez karşı karşıya gelecek. Taraflar, 107 yıllık rekabette mart ayında 51 defa karşılaşırken, Fenerbahçe 22, Galatasaray 13 kez galip geldi, 16 maç da berabere sonuçlandı. Rekabette en çok karşılaşılan ay olan marttaki maçlarda sarı-lacivertlilerin toplam 67 golüne, sarı-kırmızılılar 58 golle cevap verdi. İki takım arasında mart ayında yapılan son maç, geçen sezon Kadıköy'deki lig randevusu oldu ve Fenerbahçe 1-0 galip geldi. Ayrıca, mart ayındaki maçlarda en sık rastlanan skor 9 defa ile 1-0 olarak dikkati çekiyor.

Faturası ağır oluyor
Son 6 sezonda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçlarda yaşanan olaylar nedeniyle sarı-lacivertli kulüp 1 milyon 101 bin 250 lira, sarı-kırmızılı kulüp ise 674 bin lira para cezası aldı. Fenerbahçe'ye bu dönemde 7 maç, Galatasaray ise 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi. İki takımın rekabetinde son 5 sezonda sarı-lacivertlilerde Volkan Demirel ve Meireles 8'er, Alves 2 maç, sarı-kırmızılılarda Engin Baytar 11, Sabri Sarıoğlu 4, Baros ise 3 maçla cezalandırıldı.

Umut’un Fener’e 8 golü var
Galatasaray'ın suskun golcüsü Umut Bulut, Fenerbahçe filelerine kariyeri boyunca geçmişte farklı formalar altında resmi maçlarda 8 gol kaydetti. Ankara'daki terör saldırısında babasını kaybederek derbi öncesi acıların en büyüğünü yaşayan Umut Bulut, Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa olmak üzere, MKE Ankaragücü'nde oynadığı dönemde 2, Trabzonspor formasıyla 4, Galatasaray'da ise 2 kez Fenerbahçe filelerini havalandırdı. Bu sezon uzun süredir gole hasret futbolcu, 2012-2013 sezonu başında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Erzurum'da oynanan TFF Süper Kupa maçında 2 gol atarak, takımının 3-2'lik skorla kupayı müzesine götürmesinde başrolü oynadı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...