Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu: Tampon ülke haline geldik

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: Tampon ülke haline geldik

POLİTİKA Haberleri

CHP lideri, “Avrupa, ‘Bu işin jandarmalığını yap’ diyor. Bu da bizim ağırımıza gidiyor. Faturayı sokaktaki çocuk dâhil, herkes ödeyecek” uyarısında bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği’yle imzalanan mültecilerle ilgili Geri Kabul Anlaşması’nın Türkiye’nin “tampon bölge” haline geldiğinin ilanı olduğunu savundu. Partisinin Antalya’da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, “Avrupalı şimdi kendisini kurtardı. ‘Gelirse sana geri göndereceğim’ diyor. Sen, ‘Bu işin jandarmalığını yap’ diyor. Bu bizim ağrımıza gidiyor. Faturayı sokaktaki çocuk dâhil, herkes ödeyecek” şeklinde konuştu. Ülkenin içinde bulunduğu şartların sadece CHP’nin değil herkesin sorunu olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Dolayısıyla sorunun çözümü konusunda görevi üstlenen organ sadece CHP değil, Türkiye’nin aydınlık geleceğini düşünen bütün organlar olmalı.  Ortak hareket şart” dedi. Türkiye’nin bütün mültecileri kabul etmesi karşılığında Avrupa’nın iki ayrı takvimde 6 milyar avro ödeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Siz niye bakmıyorsunuz, niye kaçıyorsunuz? Onlar Türkiye’ye değil, oraya gitmek istiyor. Bizimkiler de paşa paşa altına imzayı attılar. Ne olacak bu Suriyeliler? Arkadan gelecekler ne olacak? Türkiye bunlara nasıl bakacak? Ne olacak bu çocuklar yarın?” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun dokunulmazlıklar konusundaki “hodri meydan” çıkışına da aynı şekilde cevap vererek, kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması için Anayasa’nın 83’üncü maddesinin yeniden yazılması teklifini yeniledi. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...