Taksim saldırısının simgesi Asya bebek, ailesiyle gezmeye gelmiş

Düzenleyen:
Taksim saldırısının simgesi Asya bebek, ailesiyle gezmeye gelmiş

YAŞAM Haberleri

Taksim'de yaşanan terör saldırısında ortada kalan bebek arabası dikkat çekmiş ve adeta saldırının simgesi olmuştu. Patlamada ağır yaralanan ve ameliyat edilen Asya bebeğin hayati tehlikesi devam ediyor.

Canlı bombanın kendini patlattığı yerdeki bir bebek arabası fotoğrafı kısa sürede sosyal medyada yayıldı. O bebek arabasında ailesiyle birlikte gezmek için İstanbul'a gelen 2.5 yaşındaki Asya vardı.

Adana'da banka müdürü Turgut Başaran, eşi Çilem kızları 7 yaşındaki Elçin ve Asya ile 2 gün önce İstanbul'a gelmişti. Başaran ailesi Taksim'i gezmek istedi. Ancak aile kanlı bir terör saldırısının ortasında kaldı.

MİNİK ASYA AĞIR YARALANDI

Patlamayla her yer savaş alanına dönerken bebek arabasından savrulan Asya da ağır yaralandı. Anne ve çocuklar Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılırken, ayağından yaralanan baba Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Asya ameliyat edildi. Elçin ve annesi ise hafif yaralıydı.

Yoğun bakımda tedavisi süren Asya bebeğin hayati tehlikesi devam ediyor.

"ASYA'M NEREDE ONA BİR ŞEY OLDU MU?"

Baba Turgut Başaran ilk müdahalenin ardından kendi isteğiyle ailesinin yanına sevk edildi. Başaran kendine gelir gelmez "Asya'm nerede ona bir şey oldu mu " diye ağladı.

Taksim saldırısının simgesi Asya bebek, ailesiyle gezmeye gelmiş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: Asya'nın Durumu Endişe Verici

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve 4 kişinin ölümü, 37 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba saldırısında yaralananlardan 8 kişinin tedavisi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yaralıları ziyaret etti.

BEYİN AMELİYATI VE BAŞINDAN OPERASYON GEÇİRDİ

Yaralılardan 4'ünün tedavisinin yoğun bakım servisinde, 4'ünün tedavisinin de normal servislerde sürdüğü öğrenildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi görenler arasında Adana'dan İstanbul'a ailesi ile birlikte gezmeye gelen 2.5 yaşındaki Asya Başaran da bulunuyor. Asya Başaran'a beyin ameliyatı yapıldığı ve gözünden operasyon geçirdiği öğrenildi. Asya Başaran'ın annesi Çilem Başaran'ın da tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor.

Taksim saldırısının simgesi Asya bebek, ailesiyle gezmeye gelmiş

"2.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMUZUN DURUMU ENDİŞE VERİCİ"

Doktorlarla da görüşen Adan, ziyareti sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Asya Başaran'ın sağlık durumu için, 'Yoğun bakımda 2.5 yaşındaki çocuğumuzun durumu endişe verici. Diğerlerinin durumunda bir iyileşme var" dedi. Adan, Asya Başaran'ın annesi Çilem Başaran'ın da iyi olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

"DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLAR"

Türk milletinin birliğine beraberliğine karşı bir başkaldırı olduğunu söyleyen Adan, 'Bugün askerlerimizden de şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allahtan rahmet milletimize başsağlığı diliyoruz. Daha Ankara'nın yasını tutarken Taksim'deki bir bomba olayı ile tekrar karşı karşıya geldik. Türk milletinin birliğine, beraberliğine karşı olan düşmanların oluşturdukları bir ortamla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Türk milletinin birliğine alçakça, kahpece bombalar patlatarak, Doğu ve Güneydoğu'da modern silahlarla askerlerimizi şehit edildiğini söyleyen Adan, 'Bu kahpece eylemleri yapanlar kahpeliklerinde ve döktükleri kanda boğulacaklardır" dedi.

Öte yandan Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül de hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...